Сирний пиріг з абрикосами
Кухня
Інгредієнти:
Пісочне тісто для пирога:
- 200 г борошна
- 100-120 г вершкового масла
- 30-50 мл льодяної води
- 50 г цукру
- 1/4 ч.л. солі
Сирна начинка для пирога:
- 500 г сиру 9-18%
- 400 г свіжих абрикосів (вага без кісточок)
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 5 ст.л. сметани 15-20%
- 3 ст.л. крохмалю
- 1/2 ч.л. тертої цедри лимона
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Суміш борошна, солі та цукру ретельно перемішати в одній мисці. Додати охолоджене вершкове масло, натерте на великій тертці, та розтерти все руками до отримання крупної крихти.
- Додати по ложці льодяну воду та змішати, щоб утворилось м'яке тісто, яке не липне до рук. Завернути його в харчову плівку або пакет і поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Абрикоси вимити та розрізати навпіл, видаливши кісточки. Сир розтерти виделкою, додати цукор, ванільний цукор, додати яйця та збити блендером або міксером.
- Поступово додавати цедру, крохмаль та сметану і продовжувати збивати до однорідності маси.
- Тісто вийняти з холодильника та рівномірно розкласти його по формі для випічки, діаметром близько 25 см, утворивши бортики висотою 2-3 см. На декількох місцях проколоти виделкою тісто і підсмажити в розігрітій до 200 °C духовці протягом 7 хвилин.
- Вийняти форму з духовки і на пісочну основу викласти начинку, викласти половинки абрикосів (зрізаною стороною вниз), легенько притискаючи їх до начинки. Зменшити температуру духовки до 160-180 °C та продовжувати готування пирога з сиром і абрикосами до готовності, приблизно 45 хвилин.
- Готовий пиріг вийняти з духовки, остудити та перенести на тарілку. Рекомендується залишити його в холодильнику на ніч для одержання більшої насиченості смаку. Прикрасити сирний пиріг з абрикосами цукровою пудрою та подавати на стіл.
Цей сирний пиріг з абрикосами - ідеальне поєднання солодкого та кислого смаків. Сирна начинка робить пиріг ніжним та ситним, а абрикоси - освіжаючими та соковитими. Цей десерт може бути ідеальним варіантом для вечірнього чаювання або як десерт для святкового обіду. Не забудьте остудити пиріг перед подачею, щоб він був ще більш смачним!