Сирний пиріг з абрикосами

Сирний пиріг з абрикосами
3.9
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для пирога:

  • 200 г борошна
  • 100-120 г вершкового масла
  • 30-50 мл льодяної води
  • 50 г цукру
  • 1/4 ч.л. солі

Сирна начинка для пирога:

  • 500 г сиру 9-18%
  • 400 г свіжих абрикосів (вага без кісточок)
  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 5 ст.л. сметани 15-20%
  • 3 ст.л. крохмалю
  • 1/2 ч.л. тертої цедри лимона
  • 10 г ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Суміш борошна, солі та цукру ретельно перемішати в одній мисці. Додати охолоджене вершкове масло, натерте на великій тертці, та розтерти все руками до отримання крупної крихти.
  2. Додати по ложці льодяну воду та змішати, щоб утворилось м'яке тісто, яке не липне до рук. Завернути його в харчову плівку або пакет і поставити в холодильник на 30 хвилин.
  3. Абрикоси вимити та розрізати навпіл, видаливши кісточки. Сир розтерти виделкою, додати цукор, ванільний цукор, додати яйця та збити блендером або міксером.
  4. Поступово додавати цедру, крохмаль та сметану і продовжувати збивати до однорідності маси.
  5. Тісто вийняти з холодильника та рівномірно розкласти його по формі для випічки, діаметром близько 25 см, утворивши бортики висотою 2-3 см. На декількох місцях проколоти виделкою тісто і підсмажити в розігрітій до 200 °C духовці протягом 7 хвилин.
  6. Вийняти форму з духовки і на пісочну основу викласти начинку, викласти половинки абрикосів (зрізаною стороною вниз), легенько притискаючи їх до начинки. Зменшити температуру духовки до 160-180 °C та продовжувати готування пирога з сиром і абрикосами до готовності, приблизно 45 хвилин.
  7. Готовий пиріг вийняти з духовки, остудити та перенести на тарілку. Рекомендується залишити його в холодильнику на ніч для одержання більшої насиченості смаку. Прикрасити сирний пиріг з абрикосами цукровою пудрою та подавати на стіл.

Цей сирний пиріг з абрикосами - ідеальне поєднання солодкого та кислого смаків. Сирна начинка робить пиріг ніжним та ситним, а абрикоси - освіжаючими та соковитими. Цей десерт може бути ідеальним варіантом для вечірнього чаювання або як десерт для святкового обіду. Не забудьте остудити пиріг перед подачею, щоб він був ще більш смачним!