Ікра з кабачків та баклажанів
Кухня
Інгредієнти:
- 5 помідорів
- 2 баклажани
- 2 кабачки
- 3 болгарські перці
- 2 цибулини
- половина гострого перцю
- 1 зубчик часнику
- невеликий пучок свіжої зелені
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Баклажани вимити, зняти шкіру (якщо вона дуже м'яка - можна не знімати), нарізати кружальцями. Покласти подрібнені баклажани шарами, посипати сіллю і залишити на півгодини при кімнатній температурі.
- Кабачок вимити і нарізати невеликими кубиками (якщо плоди старі - потрібно перед цим зрізати жорстку шкіру і витягнути насіння). Болгарський перець вимити, видалити насіння і нарізати м'якоть соломкою.
- Цибулю очистити і нарізати якомога дрібніше, часник очистити і пропустити через часникодавилку, гострий перець очистити від насіння і дуже дрібно нарізати ножем.
- На помідорах зробити неглибокі надрізи і покласти їх в каструлю з киплячою водою. Через хвилину перекласти проварені помідори в миску з льодяною водою і залишити до повного охолодження.
- Очистити помідори від шкірки і нарізати на маленькі кубики.
- Злити з баклажанів випущену солону рідину, добре їх промити прохолодною водою, а потім нарізати кубиками такого ж розміру, як і кабачки.
- На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії і покласти туди всі інгредієнти, крім зелені, часнику і помідорів. Смажити овочі на слабкому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Коли овочі стануть м'якими, додати помідори і перемішати, тушити ще декілька хвилин під кришкою. Потім додати зелень, часник, сіль, перець за смаком і перемішати.
- Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою і залишити на півгодини охолоджуватися. Після цього ікру можна змішати в блендері або м'ясорубці (це не обов'язково, робіть це по бажанню).
- Подавати ікру з баклажанів і кабачків до столу бажано охолодженою.
Ікра з кабачків та баклажанів - це прекрасна варіація на тему класичної закуски до м'яса або риби. Баклажани і кабачки додають пікантної смакової ноти, а також роблять ікру більш поживною і корисною для здоров'я. Це страва, яку можна готувати протягом усього року, використовуючи різні інгредієнти залежно від сезону. Спробуйте цю страву і здивуйте своїх гостей своїм кулінарним майстерністю!