Ікра з кабачків та баклажанів

Ікра з кабачків та баклажанів
3.5
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 помідорів
  • 2 баклажани
  • 2 кабачки
  • 3 болгарські перці
  • 2 цибулини
  • половина гострого перцю
  • 1 зубчик часнику
  • невеликий пучок свіжої зелені
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Баклажани вимити, зняти шкіру (якщо вона дуже м'яка - можна не знімати), нарізати кружальцями. Покласти подрібнені баклажани шарами, посипати сіллю і залишити на півгодини при кімнатній температурі.
  2. Кабачок вимити і нарізати невеликими кубиками (якщо плоди старі - потрібно перед цим зрізати жорстку шкіру і витягнути насіння). Болгарський перець вимити, видалити насіння і нарізати м'якоть соломкою.
  3. Цибулю очистити і нарізати якомога дрібніше, часник очистити і пропустити через часникодавилку, гострий перець очистити від насіння і дуже дрібно нарізати ножем.
  4. На помідорах зробити неглибокі надрізи і покласти їх в каструлю з киплячою водою. Через хвилину перекласти проварені помідори в миску з льодяною водою і залишити до повного охолодження.
  5. Очистити помідори від шкірки і нарізати на маленькі кубики.
  6. Злити з баклажанів випущену солону рідину, добре їх промити прохолодною водою, а потім нарізати кубиками такого ж розміру, як і кабачки.
  7. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії і покласти туди всі інгредієнти, крім зелені, часнику і помідорів. Смажити овочі на слабкому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.
  8. Коли овочі стануть м'якими, додати помідори і перемішати, тушити ще декілька хвилин під кришкою. Потім додати зелень, часник, сіль, перець за смаком і перемішати.
  9. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою і залишити на півгодини охолоджуватися. Після цього ікру можна змішати в блендері або м'ясорубці (це не обов'язково, робіть це по бажанню).
  10. Подавати ікру з баклажанів і кабачків до столу бажано охолодженою.

Ікра з кабачків та баклажанів - це прекрасна варіація на тему класичної закуски до м'яса або риби. Баклажани і кабачки додають пікантної смакової ноти, а також роблять ікру більш поживною і корисною для здоров'я. Це страва, яку можна готувати протягом усього року, використовуючи різні інгредієнти залежно від сезону. Спробуйте цю страву і здивуйте своїх гостей своїм кулінарним майстерністю!