Джем з айви

Джем з айви
3.5
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 айви (600-700 грамів очищеної від кісточок м’якоті)
  • 0,5 кг цукру
  • 250 мл чистої води
  • 1 середній лимон
  • невеликий шматочок кореня імбиру (близько 10 грам)

Рецепт приготування:

  1. Айву вимити, зняти шкірку (не обов'язково), витягнути насіння та порізати м’якоть на невеликі шматочки. Покласти нарізану айву в каструлю, залити її водою та поставити на вогонь.
  2. Варити плоди до м'якості при слабкому кипінні протягом близько 20 хвилин. З лимона зняти тонкий шар зеленої шкірки і натерти її на дрібній тертці, корінь імбиру очистити від шкірки та також натерти на дрібній тертці.
  3. Варену айву подрібнити разом з рідиною до однорідності за допомогою блендера або м'ясорубки. Отримане пюре можна протерти через сито, щоб досягти повної однорідності.
  4. Додати тертий імбир з цедрою, насипати цукру і поставити джем на вогонь. Помішуючи, варити його при слабкому кипінні до потрібної консистенції протягом 1-1,5 години.
  5. До того часу, коли джем готовий, простерилізувати банки будь-яким зручним способом, а бляшані кришки проварити у окропі протягом 10 хвилин. Наповнити банки гарячим джемом до самого верху, закрити кришками, перевернути догори дном та огорнути ковдрою.
  6. Після повного охолодження банок можна перевернути їх у нормальне становище та відправити до інших заготівель на зиму в прохолодне та темне приміщення.

Цей джем з айви з імбирним і лимонним ароматом може бути ідеальним доповненням до будь-якої сніданкової страви або десерту. Він має прекрасний баланс солодкого та кислого смаків, а імбир та лимон додають йому аромату та освіжаючої нотки. Спробуйте приготувати цей джем з айви з імбирним і лимонним ароматом самі та насолоджуйтесь смаком домашньої кулінарії!