Джем з айви
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 айви (600-700 грамів очищеної від кісточок м’якоті)
- 0,5 кг цукру
- 250 мл чистої води
- 1 середній лимон
- невеликий шматочок кореня імбиру (близько 10 грам)
Рецепт приготування:
- Айву вимити, зняти шкірку (не обов'язково), витягнути насіння та порізати м’якоть на невеликі шматочки. Покласти нарізану айву в каструлю, залити її водою та поставити на вогонь.
- Варити плоди до м'якості при слабкому кипінні протягом близько 20 хвилин. З лимона зняти тонкий шар зеленої шкірки і натерти її на дрібній тертці, корінь імбиру очистити від шкірки та також натерти на дрібній тертці.
- Варену айву подрібнити разом з рідиною до однорідності за допомогою блендера або м'ясорубки. Отримане пюре можна протерти через сито, щоб досягти повної однорідності.
- Додати тертий імбир з цедрою, насипати цукру і поставити джем на вогонь. Помішуючи, варити його при слабкому кипінні до потрібної консистенції протягом 1-1,5 години.
- До того часу, коли джем готовий, простерилізувати банки будь-яким зручним способом, а бляшані кришки проварити у окропі протягом 10 хвилин. Наповнити банки гарячим джемом до самого верху, закрити кришками, перевернути догори дном та огорнути ковдрою.
- Після повного охолодження банок можна перевернути їх у нормальне становище та відправити до інших заготівель на зиму в прохолодне та темне приміщення.
Цей джем з айви з імбирним і лимонним ароматом може бути ідеальним доповненням до будь-якої сніданкової страви або десерту. Він має прекрасний баланс солодкого та кислого смаків, а імбир та лимон додають йому аромату та освіжаючої нотки. Спробуйте приготувати цей джем з айви з імбирним і лимонним ароматом самі та насолоджуйтесь смаком домашньої кулінарії!