Варення з яблук із лимоном

Варення з яблук із лимоном
3.9
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг яблук (зелених, твердих сортів)
  • 2 кг цукру
  • 1 крупний або 2 середні лимони

Рецепт приготування:

  1. Яблука ретельно вимити, видалити серцевину та порізати м'яку частину з шкіркою на середні або великі шматочки. Покласти їх у велику миску, пересипаючи шарами цукру. Поставити на невеликий вогонь та дочекатися повного розчинення цукру, періодично помішуючи.
  2. Лимони вимити в теплій воді, насухо витерти, зняти з них шкірку та розрізати очищені плоди навпіл. Вичавити з лимону весь сік, видалити кісточки. Проварити варення протягом 15 хвилин після закипання, як можна частіше помішуючи.
  3. Потім додати до миски з варенням лимонний сік, шкірку та варити ще 15 хвилин. Зняти миску з вогню, накрити кришкою та залишити на 10-14 годин при кімнатній температурі.
  4. Після вказаного часу подрібнити варення блендером або пропустити через м'ясорубку, щоб отримати однорідну масу.
  5. Простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом.
  6. Кришки банок прокип'ятити протягом 10 хвилин.
  7. Яблучне варення з лимоном поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння.
  8. Після закипання видалити пінку, розкласти кипляче варення по банках та закатати їх кришками.
  9. Перевернути банки догори дном, щільно укрити ковдрою і залишити на 6-8 годин до повного охолодження.
  10. Яблучне варення з лимоном готове! Зберігайте його в прохолодному, захищеному від сонячних променів місці разом з іншими заготівлями на зиму.

Цікавий факт:

Яблучне варення є одним з найдавніших методів збереження яблук на зиму. У давнину, коли не було морозильників та консервантів, люди використовували варення, щоб зберегти фрукти на майбутнє. Завдяки консерваційним властивостям цукру та кислоти, яблучне варення можна зберігати протягом багатьох місяців, навіть років, не втрачаючи свого смаку та корисних властивостей.