Варення з грейпфруту

Кухня
Інгредієнти:
- 3 великих грейпфрути
- 350 г цукру
- 1 великий лимон
Рецепт приготування:
- Вимийте лимон, покладіть його в миску та залийте гарячою водою на кілька хвилин. Злийте воду, обсушіть лимон та зніміть з нього тонкий шар цедри. Наріжте лимон на дрібні шматочки або натріть на крупну тертку.
- Розріжте лимон навпіл, ретельно вичавіть весь сік та процідіть його від кісточок та м'якоті.
- Очистіть грейпфрут від шкірки, відділіть м'якоть від прозорої плівки. Наріжте м'якоть на дрібні шматочки та покладіть у каструлю разом із цукром та цедрою. Додайте лимонний сік, поставте на вогонь.
- Готуйте варення з грейпфруту на слабкому кипінні, майже постійно помішуючи ложкою, щоб воно не пригоріло. Варіть його до того часу, поки об'єм не зменшиться вдвічі.
- Перекладіть гаряче варення в стерильну або просто чисту скляну банку, зачекайте повного охолодження, після чого щільно закрийте банку кришкою. Таке варення можна зберігати в холодильнику протягом близько 2 тижнів.
Спробуйте викласти це варення на свій ранковий хліб, або використовуйте його як додаток до сирників або пирогів. Насолоджуйтесь свіжими смаками цитрусових у кожній ложці! Смачного!