Варення з грейпфруту

Варення з грейпфруту
3.9
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 великих грейпфрути
  • 350 г цукру
  • 1 великий лимон

Рецепт приготування:

  1. Вимийте лимон, покладіть його в миску та залийте гарячою водою на кілька хвилин. Злийте воду, обсушіть лимон та зніміть з нього тонкий шар цедри. Наріжте лимон на дрібні шматочки або натріть на крупну тертку.
  2. Розріжте лимон навпіл, ретельно вичавіть весь сік та процідіть його від кісточок та м'якоті.
  3. Очистіть грейпфрут від шкірки, відділіть м'якоть від прозорої плівки. Наріжте м'якоть на дрібні шматочки та покладіть у каструлю разом із цукром та цедрою. Додайте лимонний сік, поставте на вогонь.
  4. Готуйте варення з грейпфруту на слабкому кипінні, майже постійно помішуючи ложкою, щоб воно не пригоріло. Варіть його до того часу, поки об'єм не зменшиться вдвічі.
  5. Перекладіть гаряче варення в стерильну або просто чисту скляну банку, зачекайте повного охолодження, після чого щільно закрийте банку кришкою. Таке варення можна зберігати в холодильнику протягом близько 2 тижнів.

Спробуйте викласти це варення на свій ранковий хліб, або використовуйте його як додаток до сирників або пирогів. Насолоджуйтесь свіжими смаками цитрусових у кожній ложці! Смачного!