Пиріг із замороженою полуницею

Пиріг із замороженою полуницею
4.8
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 300-350 г замороженої полуниці
  • 250 г вершкового масла або маргарину
  • 250 г цукру
  • 4 яйця
  • 100 г сметани
  • 1 ч.л. соди
  • 0,5 ч.л. лимонної кислоти

Рецепт приготування:

  1. Відокремте яєчні жовтки від білків та залиште жовтки при кімнатній температурі, а білки поставте у холодильник. У одній мисці змішайте борошно зі 100 г цукру, содою та лимонною кислотою.
  2. Натріть масло або маргарин зверху на цю суміш та розітріть все з борошном до отримання крихти. Додайте по одному сирих жовтків, додавайте ложкою сметану та замісіть жорстке, не липке до рук тісто.
  3. Змастіть форму для випічки маслом, рівномірно розподіліть руками по всьому дну тісто (товщина коржа до 3 см). Рівномірно проколіть тісто по всій поверхні виделкою та відправте випікатися в попередньо розігріту до 160/180°С духовку.
  4. Готуйте корж близько півгодини до легкого золотистого кольору. Поки він печеться, розріжте заморожені ягоди навпіл.
  5. Збиті білки збийте міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати, додайте до них тонким струмом цукор та збивайте ще кілька хвилин до майже повного розчинення цукру.
  6. Вийміть форму з духовки, покрийте тісто полуницею та білковим кремом, відправте випікатися ще на 15 хвилин при тій же температурі. Готовий пиріг із замороженою полуницею та безе повністю охолодіть, розріжте на шматочки і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Додаткова інформація:

Заморожена полуниця - це чудовий спосіб насолодитися свіжими ягодами навіть поза сезоном. Заморожені ягоди зберігають всі свої корисні властивості та незмінний смак. Додайте своїй випічці яскравий колір та свіжий аромат замороженої полуниці! Пиріг з цим поєднанням ідеально підійде до чаювання на веранді під час літньої спеки. Спробуйте цей рецепт, порадуйте себе та своїх близьких смаком літа.