Пиріг із замороженою полуницею
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 300-350 г замороженої полуниці
- 250 г вершкового масла або маргарину
- 250 г цукру
- 4 яйця
- 100 г сметани
- 1 ч.л. соди
- 0,5 ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування:
- Відокремте яєчні жовтки від білків та залиште жовтки при кімнатній температурі, а білки поставте у холодильник. У одній мисці змішайте борошно зі 100 г цукру, содою та лимонною кислотою.
- Натріть масло або маргарин зверху на цю суміш та розітріть все з борошном до отримання крихти. Додайте по одному сирих жовтків, додавайте ложкою сметану та замісіть жорстке, не липке до рук тісто.
- Змастіть форму для випічки маслом, рівномірно розподіліть руками по всьому дну тісто (товщина коржа до 3 см). Рівномірно проколіть тісто по всій поверхні виделкою та відправте випікатися в попередньо розігріту до 160/180°С духовку.
- Готуйте корж близько півгодини до легкого золотистого кольору. Поки він печеться, розріжте заморожені ягоди навпіл.
- Збиті білки збийте міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати, додайте до них тонким струмом цукор та збивайте ще кілька хвилин до майже повного розчинення цукру.
- Вийміть форму з духовки, покрийте тісто полуницею та білковим кремом, відправте випікатися ще на 15 хвилин при тій же температурі. Готовий пиріг із замороженою полуницею та безе повністю охолодіть, розріжте на шматочки і подавайте до столу. Приємного чаювання!
Додаткова інформація:
Заморожена полуниця - це чудовий спосіб насолодитися свіжими ягодами навіть поза сезоном. Заморожені ягоди зберігають всі свої корисні властивості та незмінний смак. Додайте своїй випічці яскравий колір та свіжий аромат замороженої полуниці! Пиріг з цим поєднанням ідеально підійде до чаювання на веранді під час літньої спеки. Спробуйте цей рецепт, порадуйте себе та своїх близьких смаком літа.