Шоколадно-сирні кекси

Час приготування:
50 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 300 мл класичного йогурту (без фруктових наповнювачів)
- 250 г сиру (бажано пастоподібного або дуже м'якого)
- 200 г борошна
- 180 г цукру
- 80 мл рослинної олії
- 3 ст.л. какао-порошка
- 1 яйце
- 1 ст.л. сметани
- 2 ч.л. розпушувача
- 5 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Яйце розбити у миску та почати його збивати, поступово доливаючи йогурт. Всипати 100 г цукру та збивати ще 3-5 хвилин на високій швидкості до майже повного розчинення цукру.
- Не зупиняючись збивати йогуртову масу, налийте тонким струмочком рослинну олію. Просійте через сито борошно з какао-порошком, розпушувачем та перемішайте віночком до однорідності.
- Сир перекладіть в окрему миску та розітріть виделкою. Додайте цукор, що залишився, разом із ванільним цукром та збийте блендером (або розітріть виделкою) до отримання ніжної кремообразної консистенції.
- Формочки для кексів наповніть на 1/3 шоколадним тістом. По центру покладіть по 1 ст.л. солодкої сирної маси та покрийте залишками тіста. Має вийти 10-12 кексів.
- Випікайте шоколадно-сирні кекcи 20 хвилин при 180°C. Вийміть готові вироби з духовки, дайте їм повністю охолонути та подавайте до чаю, до кави або з молоком. Смачного!
Цікавий факт:
Ідея використовувати йогурт у рецепті кексів має свою основу в традиціях здорового харчування. Йогурт не тільки додає ніжності та вологості тісту, але й робить кекси більш корисними, насичуючи їх пробіотиками та вітамінами. А ще цей рецепт - чудовий спосіб збалансувати солодощі та користь в одному ласощі!