Десерт "Pavloff"

Десерт "Pavloff"
4.1
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г свіжої малини
  • 2-3 яєчних білка
  • 120 мл збитих вершків (або 100 г вершкового масла + 50 г цукрової пудри + ванілін)
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. крохмалю
  • 0,5 ч. л. білого винного оцту
  • 1/8 ч. л. солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Білки відокремити від жовтків та на 1-2 хвилини покласти їх у морозильну камеру. Розігріти духовку до 180 градусів та застелити лист пергаментним папером.
  2. Збити охолоджені білки міксером до стійких піків та поступово додавати цукрову пудру. Збивати ще декілька хвилин до її повного розчинення.
  3. Додати крохмаль, просіюючи його через сито, додати винний оцет та перемішати білковий крем лопаткою або віночком.
  4. Викласти невеликі порції безе на застелений лист за допомогою кондитерського мішка/шприца або пакета зі зрізаним кутиком. Пекти вироби приблизно 20-25 хвилин.
  5. Після зазначеного часу вимкнути духовку та залишити безе в ній ще на півгодини. Потім витягнути лист з духовки та залишити до повного охолодження.
  6. До того часу підготувати масляний крем: вершкове масло порізати на шматочки та залишити на півгодини при кімнатній температурі. Потім збити його міксером до пишності та поступово додати цукрову пудру з ваніліном. Вимішувати крем на високій швидкості до отримання пишної шовковистої консистенції.
  7. З'єднати попарно між собою порції безе, промазуючи їх масляним кремом або збитими вершками. Прикрасити десерт "Pavloff" залишками крему та свіжими ягодами. Смачного!

Цікавий факт:

Десерт "Pavloff" отримав свою назву на честь знаменитої балерини Ганни Павлової. Спочатку його приготували у східній частині Австралії під час гастрольного туру балерини, та він одразу став популярним у світі гастрономії. Ароматне безе, ніжний крем та свіжі ягоди – це поєднання створює справжній танець смаку!