Десерт "Pavloff"
Кухня
Інгредієнти:
- 150 г свіжої малини
- 2-3 яєчних білка
- 120 мл збитих вершків (або 100 г вершкового масла + 50 г цукрової пудри + ванілін)
- 100 г цукрової пудри
- 1 ч. л. крохмалю
- 0,5 ч. л. білого винного оцту
- 1/8 ч. л. солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
- Білки відокремити від жовтків та на 1-2 хвилини покласти їх у морозильну камеру. Розігріти духовку до 180 градусів та застелити лист пергаментним папером.
- Збити охолоджені білки міксером до стійких піків та поступово додавати цукрову пудру. Збивати ще декілька хвилин до її повного розчинення.
- Додати крохмаль, просіюючи його через сито, додати винний оцет та перемішати білковий крем лопаткою або віночком.
- Викласти невеликі порції безе на застелений лист за допомогою кондитерського мішка/шприца або пакета зі зрізаним кутиком. Пекти вироби приблизно 20-25 хвилин.
- Після зазначеного часу вимкнути духовку та залишити безе в ній ще на півгодини. Потім витягнути лист з духовки та залишити до повного охолодження.
- До того часу підготувати масляний крем: вершкове масло порізати на шматочки та залишити на півгодини при кімнатній температурі. Потім збити його міксером до пишності та поступово додати цукрову пудру з ваніліном. Вимішувати крем на високій швидкості до отримання пишної шовковистої консистенції.
- З'єднати попарно між собою порції безе, промазуючи їх масляним кремом або збитими вершками. Прикрасити десерт "Pavloff" залишками крему та свіжими ягодами. Смачного!
Цікавий факт:
Десерт "Pavloff" отримав свою назву на честь знаменитої балерини Ганни Павлової. Спочатку його приготували у східній частині Австралії під час гастрольного туру балерини, та він одразу став популярним у світі гастрономії. Ароматне безе, ніжний крем та свіжі ягоди – це поєднання створює справжній танець смаку!