Сирний торт з желатином
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г сиру (знежиреного)
- 400 мл молока
- 100 г цукру
- 4 пачки сухої суміші для желе (приблизно по 35 г кожна) - різних кольорів
- 20 г желатину
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Відкрийте всі чотири пачки желе та розділіть їх на чотири різні миски, кожну з окремим кольором. Залийте кожну суміш кип'ятком у кількості, вказаній на упаковці (приблизно 350 мл на кожну пачку) та ретельно розмішайте, доки сухий залишок не розчиниться повністю.
- Після повного охолодження помістіть усі 4 миски в холодильник, щоб желе застигло. Це займе від 2 до 4 годин. Потім наріжте кожне желе на кубики зі сторонами приблизно 1,5 см.
- Желатин висипте в миску, залійте 250 мл молока та дайте набухнути протягом 15-20 хвилин.
- Поставте миску з молочною сумішшю на водяну баню та, помішуючи, нагрійте до повного розчинення крихти желатину. Не доводьте желатин до кипіння, адже він може втратити свої желюючі властивості.
- Зніміть миску з водяної бані і залиште охолоджуватись. Поки желатин охолоджується, протріть сир через сито та збийте блендером чи міксером з рештою молока, цукром та ванільним цукром.
- Помішуючи суміш, потроху додавайте тонким струмочком охолоджений желатин до маси творожній. Покладіть кубики різнокольорового желе хаотичним чином у силіконову форму для випічки та залийте сирною масою з желатином.
- Поставте торт на ніч (мінімум 4-6 годин) у холодильник, щоб він повністю застиг. Вийміть форму, обережно переверніть сирний торт з желе на відповідну тарілку, прикрасьте на свій смак та подавайте до чаю. Приємного чаепиття!
Цікавий факт:
Кольорове желе виглядає не лише дуже апетитно, але і сприяє поліпшенню настрою. Психологи стверджують, що яскраві кольори допомагають активізувати радісні емоції та дарують невимовну радість. Тож, насолоджуйтесь тортом "Смужки радості" та даруйте радість своїм близьким!