Варення з білої шовковиці

Варення з білої шовковиці
4.8
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг білої шовковиці
  • 1 кг цукру
  • 300 мл чистої води
  • 5 г ванильного цукру
  • 1/4 ч.л. лимонної кислоти

Рецепт приготування:

  1. Білу шовковицю промийте та дайте воді повністю стекті. За бажанням можна видалити плодоніжки з ягід.
  2. У каструлі змішайте воду з цукром та поставте на вогонь. Після закипання додайте у сироп шовковицю, перемішайте та зніміть каструлю з вогню.
  3. Після повного охолодження поверніть каструлю з варенням на вогонь та, помішуючи, доведіть його до кипіння. Варіть близько 5 хвилин при слабкому кипінні, знову зніміть з вогню та остудіть.
  4. Повторіть крок 3 ще 3 рази, кожного разу варить варення протягом 5 хвилин та охолоджуючи його до кімнатної температури.
  5. Під час останньої варки простерилізуйте чисті скляні банки, кришки проваріть протягом 10 хвилин.
  6. Додайте до готового варення ванильний цукор, лимонну кислоту та перемішайте до їх повного розчинення. Розкладіть гаряче варення по банках до самого верху, закрутіть кришками та переверніть догори дном. Огорніть банки ковдрою.
  7. Залиште банки з варенням поки вони не остигнуть до кімнатної температури, потім залиште їх ще на 5-6 годин.
  8. Готове варення з білої шовковиці можна зберігати в приміщенні при кімнатній температурі протягом 1-1,5 років разом із іншими заготівлями на зиму.

Біла шовковиця - це чудова ягода, що має солодкий приємний смак, а також дуже цінна за своїми корисними властивостями. Шовковиця містить велику кількість вітамінів, амінокислот та інших поживних речовин. Варення з білої шовковиці - це чудовий спосіб насолодитися цими ягодами протягом усього року і зберегти її корисні властивості. Також це варення можна використовувати як додаток до сирів, страв з м'яса чи як начинку для тістечок та пирогів. Завдяки нашому простому рецепту, ви зможете легко і швидко приготувати це дивовижне варення вдома, а також зберегти його на довгий час.