Масляно-білковий крем

Масляно-білковий крем
4.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг вершкового масла
  • 6 яєць (лише білки)
  • 180 грамів цукру
  • 10 грам ванільного цукру

Інструкції:

  1. Наріжте вершкове масло на невеликі кубики і залиште його в теплі, щоб воно трохи розтало.
  2. Відокремте білки від жовтків, додайте цукор і змішайте все в мисці. Поставте миску з білками і цукром на водяну баню і помішуйте білки лопаткою до повного розчинення цукру. В кінці білковий крем повинен бути теплим, але не гарячим.
  3. Зняти миску з водяної бані і почати збивати білки міксером на низькій швидкості. Поступово збільшуйте швидкість міксера до максимальної та збивайте до піків (при перевертанні миски крем не повинен падати).
  4. Потім знизити швидкість міксера і поступово додавати масло, ретельно збиваючи після кожного шматочка. В кінці всипати в масляний крем з білками ванільний цукор і збивати ще кілька секунд.
  5. Якщо ви будете використовувати білково-масляний крем в той же день, його можна залишити при кімнатній температурі. Якщо ж ви збираєтеся зберігати його на деякий час, накрийте миску кришкою та поставте в холодильник. Масляно-білковий крем може зберігатися в холодильнику приблизно тиждень.

Цей рецепт масляно-білкового крему може стати чудовим доповненням до вашої колекції десертів. Цей крем ідеально підходить для прикраси тортів та інших десертів. Також, його можна використовувати як додаток до фруктів або просто додавати до йогурту чи пудингу, щоб створити більш насичений смак.