Пиріг з абрикосами в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 170 гр цукру
- 150 гр борошна
- 3 яйця
- 120 гр вершкового масла
- 3 ст.л. молока
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 15 шт абрикосів
Рецепт приготування:
- Нарізати вершкове масло на шматочки і залишити разом з яйцями на 30 хвилин в кімнатній температурі.
- Просіяти борошно через сито разом з розпушувачем і щіпкою солі.
- Абрикоси помити, просушити, порізати навпіл та видалити кісточки.
- Вершковим маслом (коли воно розтало) змастити чашу мультиварки та посипати манкою.
- Збити розтануте вершкове масло міксером на високій швидкості до пишності.
- Протягом збивання додати тонким струмочком цукор і збити на високій швидкості до повного розчинення.
- Додати по одному сирі яйця та збити до однорідної консистенції після кожного додавання.
- Додати молоко та збити до однорідності.
- Додати просіяну суміш до масляного крему, перемішати лопаткою тісто та перекласти в заздалегідь підготовлену чашу мультиварки.
- Вставити напівкулі абрикосів (зрізаною стороною донизу), закрити кришкою.
- Готувати пиріг з абрикосами в мультиварці близько 60 хвилин у режимі "Випічка", або 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах Цельсія.
- Вийняти готовий пиріг з чаші та залишити на 10-15 хвилин для охолодження. Можна посипати цукровою пудрою перед подачею на стіл.
- Смакувати абрикосовий пиріг найкраще теплим, але він також чудовий в охолодженому стані. Спробуйте подати з ванільним морозивом або збитим кремом.
Цей абрикосовий пиріг в мультиварці може бути відмінним варіантом для різних заходів, таких як сімейний обід або вечеря з друзями. Він простий у приготуванні та має свіжий фруктовий смак, який буде подобатися будь-якому гостю. Також, ви можете експериментувати з різними фруктами, такими як яблука, груші, персики або черешні, щоб створити різноманіття смаків.