Пиріг з абрикосами в мультиварці

Пиріг з абрикосами в мультиварці
4.4
(7)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 170 гр цукру
  • 150 гр борошна
  • 3 яйця
  • 120 гр вершкового масла
  • 3 ст.л. молока
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 15 шт абрикосів

Рецепт приготування:

  1. Нарізати вершкове масло на шматочки і залишити разом з яйцями на 30 хвилин в кімнатній температурі.
  2. Просіяти борошно через сито разом з розпушувачем і щіпкою солі.
  3. Абрикоси помити, просушити, порізати навпіл та видалити кісточки.
  4. Вершковим маслом (коли воно розтало) змастити чашу мультиварки та посипати манкою.
  5. Збити розтануте вершкове масло міксером на високій швидкості до пишності.
  6. Протягом збивання додати тонким струмочком цукор і збити на високій швидкості до повного розчинення.
  7. Додати по одному сирі яйця та збити до однорідної консистенції після кожного додавання.
  8. Додати молоко та збити до однорідності.
  9. Додати просіяну суміш до масляного крему, перемішати лопаткою тісто та перекласти в заздалегідь підготовлену чашу мультиварки.
  10. Вставити напівкулі абрикосів (зрізаною стороною донизу), закрити кришкою.
  11. Готувати пиріг з абрикосами в мультиварці близько 60 хвилин у режимі "Випічка", або 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах Цельсія.
  12. Вийняти готовий пиріг з чаші та залишити на 10-15 хвилин для охолодження. Можна посипати цукровою пудрою перед подачею на стіл.
  13. Смакувати абрикосовий пиріг найкраще теплим, але він також чудовий в охолодженому стані. Спробуйте подати з ванільним морозивом або збитим кремом.

Цей абрикосовий пиріг в мультиварці може бути відмінним варіантом для різних заходів, таких як сімейний обід або вечеря з друзями. Він простий у приготуванні та має свіжий фруктовий смак, який буде подобатися будь-якому гостю. Також, ви можете експериментувати з різними фруктами, такими як яблука, груші, персики або черешні, щоб створити різноманіття смаків.