Листкова булочка з варенням

Листкова булочка з варенням
4.6
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста
  • 200 г варення (бажано густого)
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. крохмалю
  • 1 ст. л. манної крупи

Інструкції:

  1. Заздолегідь вийміть листкове тісто з холодильника і дайте йому розморозитися до кімнатної температури.
  2. Розкатайте розморожене тісто в прямокутник товщиною близько 0,7 см (розкатуйте тільки в одному напрямку, щоб пиріжки вийшли повністю листкові) та розріжте на рівні квадрати.
  3. Процідіть варення через сито, додайте крохмаль та добре перемішайте до однорідності.
  4. Присипте манну крупу на половині квадратів тіста, на середину розмістіть трохи начинки.
  5. Покладіть решту квадратів тіста поверх начинки, зліпіть верхній та нижній шари тіста разом.
  6. Розігрійте піч до 180 градусів. Покладіть пиріжки на деко, зробіть на верхньому шарі невеликі надрізи ножем (можна вирізати верхні кусочки тіста ромбами).
  7. Розбийте яйце в невелику ємність і збийте його виделкою до однорідності. Рівномірно розмажте яєчну суміш на поверхню пиріжків і поставте деко з пиріжками в піч.
  8. Випікайте листкові булочки з варенням близько 15 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
  9. Вийміть деко з духовки і залиште пиріжки охолонути принаймні на 10-15 хвилин.
  10. Готові листкові пиріжки з варенням можна подавати на стіл як гарячі, так і охолоджені. Прикрасьте свої пиріжки свіжими ягодами, порцією ванільного морозива або гарячим шоколадом.