Листкова булочка з варенням
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового тіста
- 200 г варення (бажано густого)
- 1 яйце
- 2 ст. л. крохмалю
- 1 ст. л. манної крупи
Інструкції:
- Заздолегідь вийміть листкове тісто з холодильника і дайте йому розморозитися до кімнатної температури.
- Розкатайте розморожене тісто в прямокутник товщиною близько 0,7 см (розкатуйте тільки в одному напрямку, щоб пиріжки вийшли повністю листкові) та розріжте на рівні квадрати.
- Процідіть варення через сито, додайте крохмаль та добре перемішайте до однорідності.
- Присипте манну крупу на половині квадратів тіста, на середину розмістіть трохи начинки.
- Покладіть решту квадратів тіста поверх начинки, зліпіть верхній та нижній шари тіста разом.
- Розігрійте піч до 180 градусів. Покладіть пиріжки на деко, зробіть на верхньому шарі невеликі надрізи ножем (можна вирізати верхні кусочки тіста ромбами).
- Розбийте яйце в невелику ємність і збийте його виделкою до однорідності. Рівномірно розмажте яєчну суміш на поверхню пиріжків і поставте деко з пиріжками в піч.
- Випікайте листкові булочки з варенням близько 15 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
- Вийміть деко з духовки і залиште пиріжки охолонути принаймні на 10-15 хвилин.
- Готові листкові пиріжки з варенням можна подавати на стіл як гарячі, так і охолоджені. Прикрасьте свої пиріжки свіжими ягодами, порцією ванільного морозива або гарячим шоколадом.