Заварний шоколадний крем
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 150 гр цукру
- 100 гр вершкового масла
- 2 яйця (тільки жовтки)
- 50 гр чорного шоколаду
- 3 ст.л. какао-порошку
- 1 ст.л. борошна
- 1 ст.л. крохмалю
- 1/4 ч.л. ванільного цукру
Інструкції:
- Розділіть жовтки від білків та залиште їх у мисці на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- В каструлю додайте молоко та невеликі шматочки чорного шоколаду. Поставте на малий вогонь та, помішуючи, доведіть до повного розчинення шоколаду, але не доводьте до кипіння молока.
- Збивайте жовтковий крем міксером, додаючи цукор тонкою цівкою. Збивайте протягом 2-3 хвилин на високій швидкості до однорідної консистенції.
- Додайте до збитих жовтків з цукром борошно, крохмаль, какао-порошок, ванільний цукор та ретельно змішайте.
- Тонкою цівкою влийте гаряче шоколадне молоко в жовтковий крем, постійно помішуючи вінчиком або міксером на низькій швидкості.
- Поставте каструлю на вогонь та, постійно помішуючи, доведіть до закипання. Готуйте крем протягом 1 хвилини на помірному вогні, поки він не загустіє, помішуючи.
- Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити охолоджуватися.
- Масло, що залишилося тримайте в теплі 20-30 хвилин.
- Після цього змішайте заварний шоколадний крем з розтанутим маслом та збийте міксером до повної однорідності.
- Охолоджений заварний шоколадний крем можна використовувати для приготування тортів та десертів.
Цей крем дуже м'який та ніжний, а завдяки додаванню чорного шоколаду в ньому з'являється неповторний смак. Він легко поєднується з різними видами тіста та тортів, що робить його універсальним десертом. Також, ви можете додати у крем більше чи менше шоколаду, щоб він відповідав вашому смаку та уподобанням. Використовуйте цей рецепт, щоб здивувати своїх гостей або просто насолодитися смачним десертом вдома.