Заварний шоколадний крем

Заварний шоколадний крем
3.4
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 150 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 2 яйця (тільки жовтки)
  • 50 гр чорного шоколаду
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1/4 ч.л. ванільного цукру

Інструкції:

  1. Розділіть жовтки від білків та залиште їх у мисці на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. В каструлю додайте молоко та невеликі шматочки чорного шоколаду. Поставте на малий вогонь та, помішуючи, доведіть до повного розчинення шоколаду, але не доводьте до кипіння молока.
  3. Збивайте жовтковий крем міксером, додаючи цукор тонкою цівкою. Збивайте протягом 2-3 хвилин на високій швидкості до однорідної консистенції.
  4. Додайте до збитих жовтків з цукром борошно, крохмаль, какао-порошок, ванільний цукор та ретельно змішайте.
  5. Тонкою цівкою влийте гаряче шоколадне молоко в жовтковий крем, постійно помішуючи вінчиком або міксером на низькій швидкості.
  6. Поставте каструлю на вогонь та, постійно помішуючи, доведіть до закипання. Готуйте крем протягом 1 хвилини на помірному вогні, поки він не загустіє, помішуючи.
  7. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити охолоджуватися.
  8. Масло, що залишилося тримайте в теплі 20-30 хвилин.
  9. Після цього змішайте заварний шоколадний крем з розтанутим маслом та збийте міксером до повної однорідності.
  10. Охолоджений заварний шоколадний крем можна використовувати для приготування тортів та десертів.

Цей крем дуже м'який та ніжний, а завдяки додаванню чорного шоколаду в ньому з'являється неповторний смак. Він легко поєднується з різними видами тіста та тортів, що робить його універсальним десертом. Також, ви можете додати у крем більше чи менше шоколаду, щоб він відповідав вашому смаку та уподобанням. Використовуйте цей рецепт, щоб здивувати своїх гостей або просто насолодитися смачним десертом вдома.