Смачне желе з горобини

Смачне желе з горобини
4.5
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг горобини
  • 1 л чистої води
  • 0,5 кг зелених яблук
  • 450 г цукру на кожні 0,5 л рідини

Інструкції:

  1. Відібрати горобину від гілок, добре промити та обсушити.
  2. Яблука промити, видалити серцевину та нарізати м'яку частину разом з шкіркою на дрібні шматочки.
  3. Покласти горобину та яблука в каструлю, додати воду та поставити на вогонь.
  4. Прокип'ятити яблука з горобиною протягом півгодини на малому вогні.
  5. Покласти сито на миску або каструлю та покрити його марлею. Вилити вміст каструлі на сито та залишити стекти соку протягом 8-10 годин при кімнатній температурі.
  6. Поставити стікший сік на вогонь та довести до кипіння. Додати цукор (450 г на кожні 0,5 л рідини) та добре розмішати, доки він повністю розчиниться. Варити желе з горобини на помірному вогні, помішуючи, протягом 20 хвилин.
  7. Якщо ви хочете законсервувати желе з горобини на зиму, то потрібно простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним для вас способом. Розлити гаряче желе по банкам, закрутити їх гарячими кришками та перевернути вверх дном. Укутати банки рушником та залишити в такому положенні до повного охолодження.
  8. Після цього банки можна зберігати в темному прохолодному місці протягом 1 року. Желе з горобини також можна зберігати до тижня в холодильнику в будь-якому чистому та герметично закритому контейнері.

Щоб зробити це желе ще більш цікавим, можна додати до нього різні спеції або інші фрукти. Наприклад, можна додати цілі гвоздики, корицю, або шматочки апельсину для більш насиченого смаку та аромату. Також, якщо ви не хочете додавати зелені яблука, то їх можна замінити на будь-які інші фрукти, такі як груші або квітучі яблука.

Желе з горобини можна подавати не тільки до м'ясних страв, але й до десертів. Його можна використовувати як начинку для пирогів або навіть як самостійну страву. Насолоджуйтесь цим чудовим смаком горобини протягом усього року, зберігаючи його в стерильних банках.