Рецепт торту "Дамський каприз"
Кухня
Інгредієнти:
- 400 грамів цукру
- 4 яйця
- 300 грамів борошна
- 200 грамів маргарину (можна замінити на масло)
- 200 грамів сметани (20%)
- 100 грамів волоських горіхів (очищених)
- 80-100 грамів ізюму (краще світлого)
- 50-60 грамів сухого маку
- 1 чайна ложка соди без гірки
- 1/3 чайної ложки солі
- 1/3 чайної ложки ваніліну
Крем:
- 350-400 грамів сгущеного молока (можна взяти варену)
- 200 грамів масла
Рецепт:
- Дайте яйцям та сметані простояти при кімнатній температурі протягом 15 хвилин. Розріжте маргарин на невеликі кубики та також залиште його на протязі 15 хвилин в теплі, щоб він розтав.
- Просійте борошно через сито, додайте до нього сіль, соду та ванілін, ретельно перемішайте.
- Залийте ізюм гарячою водою на 10-15 хвилин, після чого процідіть воду та просушіть сухофрукти серветкою. Горіхи дрібно наріжте та обсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату.
- У миску вбийте яйця та збийте міксером до утворення піни. Поступово додайте цукор, не перестаючи збивати міксером. Продовжуйте збивати ще 5 хвилин, поки маса не стане світлою та пишною.
- Додайте розтоплений маргарин у яєчну суміш та продовжуйте збивати міксером, доки він повністю не розчиниться.
- Тонким струменем влийте сметану у яєчно-маргаринову суміш та перемішайте міксером до однорідної консистенції.
- Додайте до маси борошно з содою, сіллю та ваніліном та помішайте до однорідності.
- Дайте тісту відпочити на 15 хвилин, а піч розігрійте до 180 градусів.
- Підготуйте форму для торту, змастивши її маслом та присипавши борошном (або скористайтеся пергаментним папером). Якщо вам є три (або дві) форми одного розміру - використайте їх одночасно.
- Розподіліть тісто порівну між формами та рівномірно розподіліть ізюм, мак та горіхи.
- Випікайте коржі в печі протягом 20-25 хвилин, доки коржі не стануть золотистими та готовими всередині. Переверніть коржі на решітку та дайте їм повністю охолонути.
- Через зазначений час збити вершкове масло міксером до пишності. Не перестаючи збивати, додати до нього згущене молоко, збиваючи до однорідності після кожної ложки. Покласти корж із ізюмом на тарілку і змастити його кремом, накрити маковим коржем і змастити кремом. Зверху покласти останній корж з горіхами, змастити поверхню і боки торта кремом, що залишився і прикрасити на свій смак (наприклад тертим шоколадом і горіхами, або глазур'ю).
- Торт Дамський каприз повинен настоятися в холодильнику не менше 5-6 годин. Готову страву вийняти з холодильника, нарізати шматочками порційними і подавати.