Рецепт торту "Дамський каприз"

Рецепт торту "Дамський каприз"
4.1
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 грамів цукру
  • 4 яйця
  • 300 грамів борошна
  • 200 грамів маргарину (можна замінити на масло)
  • 200 грамів сметани (20%)
  • 100 грамів волоських горіхів (очищених)
  • 80-100 грамів ізюму (краще світлого)
  • 50-60 грамів сухого маку
  • 1 чайна ложка соди без гірки
  • 1/3 чайної ложки солі
  • 1/3 чайної ложки ваніліну

Крем:

  • 350-400 грамів сгущеного молока (можна взяти варену)
  • 200 грамів масла

Рецепт:

  1. Дайте яйцям та сметані простояти при кімнатній температурі протягом 15 хвилин. Розріжте маргарин на невеликі кубики та також залиште його на протязі 15 хвилин в теплі, щоб він розтав.
  2. Просійте борошно через сито, додайте до нього сіль, соду та ванілін, ретельно перемішайте.
  3. Залийте ізюм гарячою водою на 10-15 хвилин, після чого процідіть воду та просушіть сухофрукти серветкою. Горіхи дрібно наріжте та обсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату.
  4. У миску вбийте яйця та збийте міксером до утворення піни. Поступово додайте цукор, не перестаючи збивати міксером. Продовжуйте збивати ще 5 хвилин, поки маса не стане світлою та пишною.
  5. Додайте розтоплений маргарин у яєчну суміш та продовжуйте збивати міксером, доки він повністю не розчиниться.
  6. Тонким струменем влийте сметану у яєчно-маргаринову суміш та перемішайте міксером до однорідної консистенції.
  7. Додайте до маси борошно з содою, сіллю та ваніліном та помішайте до однорідності.
  8. Дайте тісту відпочити на 15 хвилин, а піч розігрійте до 180 градусів.
  9. Підготуйте форму для торту, змастивши її маслом та присипавши борошном (або скористайтеся пергаментним папером). Якщо вам є три (або дві) форми одного розміру - використайте їх одночасно.
  10. Розподіліть тісто порівну між формами та рівномірно розподіліть ізюм, мак та горіхи.
  11. Випікайте коржі в печі протягом 20-25 хвилин, доки коржі не стануть золотистими та готовими всередині. Переверніть коржі на решітку та дайте їм повністю охолонути.
  12. Через зазначений час збити вершкове масло міксером до пишності. Не перестаючи збивати, додати до нього згущене молоко, збиваючи до однорідності після кожної ложки. Покласти корж із ізюмом на тарілку і змастити його кремом, накрити маковим коржем і змастити кремом. Зверху покласти останній корж з горіхами, змастити поверхню і боки торта кремом, що залишився і прикрасити на свій смак (наприклад тертим шоколадом і горіхами, або глазур'ю).
  13. Торт Дамський каприз повинен настоятися в холодильнику не менше 5-6 годин. Готову страву вийняти з холодильника, нарізати шматочками порційними і подавати.