Рецепт вареного цукру на молоці з арахісом
Кухня
Інгредієнти:
- 700 грамів цукру;
- 250 мл молока 2,5-3,5%;
- 200 грамів арахісу (не жареного);
- 80 грамів вершкового масла.
Рецепт приготування:
- У каструлю налити молоко, додати 600 грамів цукру та поставити на вогонь. Помішуючи, довести молочний сироп до кипіння та зменшити вогонь. Варити цукор у молоці при слабкому кипінні протягом близько 30 хвилин.
- Арахіс прожарити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
- Цукор (100 грамів) всипати на окрему сковороду, поставити на слабкий вогонь та, помішуючи, довести до рідкого стану. Влити тонкою струмочкою розплавлену карамель у молочний сироп, неперервно його помішуюючи.
- Охолонутий арахіс очистити від лушпиння та додати до каструлі з молочною карамеллю. Готувати варений цукор на молоці ще близько 15-25 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуюючи. Готовність карамелі перевіряють так: крапнути нею на холодну тарілку та нахилити її по черзі в різні сторони. Якщо крапля розтікається, значить варений цукор ще не готовий.
- У готову карамель додати вершкове масло та перемішати до його повного розчинення.
- Підготувати форму для зберігання молочного щербету, наприклад, форму для випічки, деко з високими бортиками, порційні формочки для цукерок або креманки. Форму для випічки та деко потрібно застелити легко змащеним пергаментом. Формочки та креманки потрібно просто змастити кусочком вершкового масла.
- Розлити гарячу карамель у формочки та залишити охолоджуватись. Потім можна прибрати десерт у холодильник. Залишити варений цукор принаймні на 4 години в холодильнику до повного затвердіння. Потім можна нарізати щербет порційними шматочками або вийняти з форми та поломати руками.
- Цей десерт можна приготувати для будь-якої випадкової або святкової події. Він буде чудовим доповненням до чаю або кави, а також може бути гарним подарунком для близьких людей.