Рецепт вареного цукру на молоці з арахісом

Рецепт вареного цукру на молоці з арахісом
5.0
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 грамів цукру;
  • 250 мл молока 2,5-3,5%;
  • 200 грамів арахісу (не жареного);
  • 80 грамів вершкового масла.

Рецепт приготування:

  1. У каструлю налити молоко, додати 600 грамів цукру та поставити на вогонь. Помішуючи, довести молочний сироп до кипіння та зменшити вогонь. Варити цукор у молоці при слабкому кипінні протягом близько 30 хвилин.
  2. Арахіс прожарити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
  3. Цукор (100 грамів) всипати на окрему сковороду, поставити на слабкий вогонь та, помішуючи, довести до рідкого стану. Влити тонкою струмочкою розплавлену карамель у молочний сироп, неперервно його помішуюючи.
  4. Охолонутий арахіс очистити від лушпиння та додати до каструлі з молочною карамеллю. Готувати варений цукор на молоці ще близько 15-25 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуюючи. Готовність карамелі перевіряють так: крапнути нею на холодну тарілку та нахилити її по черзі в різні сторони. Якщо крапля розтікається, значить варений цукор ще не готовий.
  5. У готову карамель додати вершкове масло та перемішати до його повного розчинення.
  6. Підготувати форму для зберігання молочного щербету, наприклад, форму для випічки, деко з високими бортиками, порційні формочки для цукерок або креманки. Форму для випічки та деко потрібно застелити легко змащеним пергаментом. Формочки та креманки потрібно просто змастити кусочком вершкового масла.
  7. Розлити гарячу карамель у формочки та залишити охолоджуватись. Потім можна прибрати десерт у холодильник. Залишити варений цукор принаймні на 4 години в холодильнику до повного затвердіння. Потім можна нарізати щербет порційними шматочками або вийняти з форми та поломати руками.
  8. Цей десерт можна приготувати для будь-якої випадкової або святкової події. Він буде чудовим доповненням до чаю або кави, а також може бути гарним подарунком для близьких людей.