Ніжний йогуртовий крем

Ніжний йогуртовий крем
4.6
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250-300 мл вершків 30-35%
  • 250 мл йогурту без фруктових наповнювачів
  • 50 г молока
  • 50-70 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 8-10 г желатину
  • фрукти або джем на смак - не обов'язково

Рецепт приготування:

  1. Якщо ви плануєте подавати десерт чи торт з йогуртовим кремом в той же день, то желатин можна пропустити. Якщо ж ви плануєте зберегти ваш десерт на декілька днів, желатин буде необхідним, щоб зберегти форму його консистенції.
  2. Замочіть желатин у холодному молоці на 15 хвилин. Потім поставте його на водяну баню і помішуючи, доведіть до повного розчинення (але не до кипіння). Зніміть з вогню та залиште охолоджуватися до кімнатної температури.
  3. Охолоджені жирні вершки влити в миску та збити міксером до м'яких піків. Не переставайте збивати, додайте цукрову пудру, ванільний цукор та змішуйте до однорідності та стійких піків.
  4. Поступово додавайте йогурт тонкою цівкою збиваючи вершковий крем. Додайте желатинову суміш та продовжуйте змішувати.
  5. Змішуйте крем ще кілька секунд, доки він не стане однорідним. Для отримання більш насиченого смаку додайте свіжі фрукти або джем, та знову змішайте вінчиком до однорідності.
  6. Готовий крем можна відразу нанести на бісквітні коржі та прикрасити свої десерти. Якщо ж ви не використали всю кількість крему, збережіть його в холодильнику. Зберігайте у герметичній ємності не більше 3-4 днів.

Цей йогуртовий крем може бути відмінним варіантом для десерту після важкої вечері або святкового заходу, тому що він має легку консистенцію та не важкий для шлунково-кишкової системи. Також ви можете експериментувати з різними видами фруктів чи джемів, щоб отримати нові смакові поєднання. Не забувайте, що цей рецепт можна варіювати в залежності від ваших бажань та уподобань.