Ніжний йогуртовий крем
Кухня
Інгредієнти:
- 250-300 мл вершків 30-35%
- 250 мл йогурту без фруктових наповнювачів
- 50 г молока
- 50-70 г цукрової пудри
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 8-10 г желатину
- фрукти або джем на смак - не обов'язково
Рецепт приготування:
- Якщо ви плануєте подавати десерт чи торт з йогуртовим кремом в той же день, то желатин можна пропустити. Якщо ж ви плануєте зберегти ваш десерт на декілька днів, желатин буде необхідним, щоб зберегти форму його консистенції.
- Замочіть желатин у холодному молоці на 15 хвилин. Потім поставте його на водяну баню і помішуючи, доведіть до повного розчинення (але не до кипіння). Зніміть з вогню та залиште охолоджуватися до кімнатної температури.
- Охолоджені жирні вершки влити в миску та збити міксером до м'яких піків. Не переставайте збивати, додайте цукрову пудру, ванільний цукор та змішуйте до однорідності та стійких піків.
- Поступово додавайте йогурт тонкою цівкою збиваючи вершковий крем. Додайте желатинову суміш та продовжуйте змішувати.
- Змішуйте крем ще кілька секунд, доки він не стане однорідним. Для отримання більш насиченого смаку додайте свіжі фрукти або джем, та знову змішайте вінчиком до однорідності.
- Готовий крем можна відразу нанести на бісквітні коржі та прикрасити свої десерти. Якщо ж ви не використали всю кількість крему, збережіть його в холодильнику. Зберігайте у герметичній ємності не більше 3-4 днів.
Цей йогуртовий крем може бути відмінним варіантом для десерту після важкої вечері або святкового заходу, тому що він має легку консистенцію та не важкий для шлунково-кишкової системи. Також ви можете експериментувати з різними видами фруктів чи джемів, щоб отримати нові смакові поєднання. Не забувайте, що цей рецепт можна варіювати в залежності від ваших бажань та уподобань.