Висипати желатин в невелику ємність, додати холодне молоко та ретельно перемішати. Залишити желатин на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Поставити ємність з желатином на водяну баню і за допомогою ложки довести желатин до повного розчинення у молоці, не доводячи до кипіння.
Зняти молочно-желатинову суміш з водяної бані і охолодити до кімнатної температури (близько 25-35 градусів за Цельсієм).
Сметану викласти в миску, додати цукрову пудру та збити міксером на середній швидкості до пишної кремової консистенції.
Постійно збиваючи масу, додати до сметани розтоплений желатин і ретельно перемішати до однорідної консистенції.
Для того, щоб використати сметанний крем з желатином для тортів-суфле, треба відразу після приготування залити його на готовий торт в розбірній формі, щоб утворився верхній шар крему-суфле. Потім форму потрібно поставити вхолодильник і залишити там до повного затвердіння крему.
Для прикрашання випічки та десертів крем потрібно залишити на годину-півтори в холодильнику. Потім зібрати сметанно-желатиновий крем в кондитерський мішок і прикрасити ним десерти за допомогою кондитерського мішка з насадкою.
Крем можна також просто розлити по формочках або креманках і поставити в холодильник на 4-5 годин. Після цього прикрасити сметанний крем з желатином за своїм смаком і подавати до столу.