Варення з айви з горіхами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг айви
- 1 кг цукру
- 80 г грецьких горіхів
Рецепт приготування:
- Айву ретельно вимийте, видаліть серцевину та наріжте м'яку частину з шкіркою (за бажанням можна її зняти) на невеликі кубики або часточки.
- Покладіть нарізані плоди в каструлю, пошарово пересипаючи їх цукром. Залиште каструлю на 3-5 годин при кімнатній температурі.
- Після вказаного часу поставте каструлю на середній вогонь та, помішуючи, доведіть варення до кипіння. Варіть його, помішуючи, протягом 3-5 хвилин, потім зніміть з вогню (видаляючи утворену піну з поверхні). Накрийте каструлю кришкою та залиште на 6-8 годин.
- Поверніть каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння і варіть ще 3-5 хвилин, помішуючи. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і знову залиште на 6-8 годин. Горіхи очистіть від шкаралупи та наріжте на великі шматочки.
- Поставте каструлю з айвовим варенням на вогонь, додайте до нього горіхи і варіть все разом протягом 5 хвилин. У цей час підготуйте стерильні банки (можна стерилізувати будь-яким зручним способом). Бляшані кришки перед цим прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
- Розкладіть готове варення з айви та горіхами у банки до самого верху, закрийте кришками та переверніть їх. Обгорніть теплою ковдрою і залиште банки з варенням охолоджуватися протягом 6-8 годин. Потім ви можете прибрати їх до інших заготівель на зиму.
Це ароматне варення з айви та грецькими горіхами буде чудовою додатковою смаковою ноткою до вашого сніданку чи полуденного десерту. Айва - це чудове джерело вітамінів і мінералів, а грецькі горіхи додають варенню неповторний смак і хрусткість. Зберігайте цю домашню насолоду і насичуйте свій раціон корисними речовинами протягом усього року!