Полуничний джем у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг полуниці
- 1 кг цукру
- 2 ст.л. лимонного соку
- 15 гр желатину
Рецепт приготування страви:
- Полуницю перебрати, очистити від листя і розрізати на кілька частин. Скласти подрібнену полуницю в мультиварку і засипати цукром. Ретельно перемішати полуницю з цукром.
- Готувати полуничний джем у мультиварці в режимі Суп 1 годину. Через півгодини покласти желатин у невелику ємність, залити 50 мл води і залишити на 15 хвилин. Тим часом простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом.
- Поставити ємність на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку (але не доводити желатин до кипіння). За 5 хвилин до закінчення приготування джему додати лимонний сік і ретельно розмішати.
- Після звукового сигналу влити в мультиварку з джемом желатинову рідину і розмішати. Розлити полуничний джем із мультиварки по банках, закрити кришками і перевернути дном догори. Накрити банки теплою ковдрою.
- Залишити банки з джемом із полуниці в такому положенні до повного охолодження. Потім прибрати їх на зберігання до інших консервів (у темне прохолодне місце). Полуничний джем можна використовувати в приготуванні випічки, десертів, поливати ним млинці та оладки, а також просто подавати до чаю. Приємного чаювання!
Цей ароматний полуничний джем у мультиварці стане чудовим доповненням до вашого сніданку або чаю. Солодкий смак стиглої полуниці, поєднаний зі свіжістю лимонного соку, створює неперевершене поєднання смаків.