Полуничний джем у мультиварці

Полуничний джем у мультиварці
4.0
(8)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 1 кг цукру
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 15 гр желатину

Рецепт приготування страви:

  1. Полуницю перебрати, очистити від листя і розрізати на кілька частин. Скласти подрібнену полуницю в мультиварку і засипати цукром. Ретельно перемішати полуницю з цукром.
  2. Готувати полуничний джем у мультиварці в режимі Суп 1 годину. Через півгодини покласти желатин у невелику ємність, залити 50 мл води і залишити на 15 хвилин. Тим часом простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом.
  3. Поставити ємність на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку (але не доводити желатин до кипіння). За 5 хвилин до закінчення приготування джему додати лимонний сік і ретельно розмішати.
  4. Після звукового сигналу влити в мультиварку з джемом желатинову рідину і розмішати. Розлити полуничний джем із мультиварки по банках, закрити кришками і перевернути дном догори. Накрити банки теплою ковдрою.
  5. Залишити банки з джемом із полуниці в такому положенні до повного охолодження. Потім прибрати їх на зберігання до інших консервів (у темне прохолодне місце). Полуничний джем можна використовувати в приготуванні випічки, десертів, поливати ним млинці та оладки, а також просто подавати до чаю. Приємного чаювання!

Цей ароматний полуничний джем у мультиварці стане чудовим доповненням до вашого сніданку або чаю. Солодкий смак стиглої полуниці, поєднаний зі свіжістю лимонного соку, створює неперевершене поєднання смаків.