Спосіб приготування полуничного джему

Спосіб приготування полуничного джему
4.1
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 1 кг цукру
  • 1 середній лимон

Рецепт приготування страви:

  1. Полуницю перебрати, очистити від листя і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити за допомогою блендера). Потім додати до перекрученої полуниці цукор і ретельно перемішати.
  2. Полуниця з цукром для джему має настоятися приблизно 8-10 годин у кімнатній температурі. Потім поставити миску на вогонь і, періодично помішуючи, варити до кипіння.
  3. Лимон залишити на 10-15 хвилин у теплій воді (30-40С). Потім вичавити з лимона сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті. Відразу після закипання джему додати в миску зі свіжовичавленим лимонним соком і перемішати.
  4. Готувати полуничний джем при слабкому кипінні близько 1 години або більше/менше до потрібної консистенції. Перевірити джем із полуниці на готовність можна в такий спосіб: капнути 1 ч. л. джему на холодне блюдце і провести пальцем посередині краплі. Якщо відстань між джемом залишається (джем не сходиться в цьому місці) - значить готово.
  5. Простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Розкласти полуничний джем по банках, закатати їх кришками і перевернути. Накрити банки теплою ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження.
  6. Зберігати готовий джем із полуниці разом з іншими заготовками в прохолодному темному місці. Полуничний джем можна використовувати в процесі приготування різних десертів, випічки, подавати до млинців, оладок або просто до чаю. Приємного чаювання!

Полуничний джем - це чудовий спосіб зберегти аромат і смак літньої полуниці протягом усієї зими. Він стане чудовим доповненням до сніданків, полуничних тартів, випічки та солодких сендвічів. Цей рецепт - простий і доступний для кожного, а його результат вас приємно здивує.