Рецепт: Вишневий компот

Рецепт: Вишневий компот
4.2
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4-5 л води
  • 800 гр вишень
  • 400 гр цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Вишню перебрати, очистити від гілочок, сміття і листя, потім промити і обсушити. Дві 3-літрові банки для компоту простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Розкласти вишню по двох банках і засипати цукром.
  2. У каструлю влити воду і поставити на вогонь. Тим часом простерилізувати кришки для банок будь-яким зручним для вас способом. Зняти каструлю з водою з вогню й одразу ж розлити окріп по банках із вишнею.
  3. Тут же закатати банки кришками і кілька разів перевернути їх, щоб розчинився цукор. Перевернути банки шийкою догори і накрити теплою ковдрою. Компот із вишні має настоятися в такому положенні до повного охолодження.
  4. Потім зняти ковдру і прибрати компот на зберігання в прохолодне місце (там, де зберігаються інші консерви). Домашній вишневий компот, приготований за цим рецептом, зберігається в прохолодному місці близько 1-2 років. 

Поки компот стоїть і настоюється, ви можете приготувати свіженькі пиріжки або пиріжки з вишнею, щоб насолодитися їхнім смаком разом із чашечкою ароматного вишневого компоту. Вишня - це не тільки смачний фрукт, а й цілий витвір мистецтва, який можна використовувати для створення неймовірно смачних страв і напоїв.

Поділіться цим рецептом із сім'єю та друзями, і вони зможуть насолодитися цим чудовим вишневим компотом разом із вами!