Освіжаючий компот із ревеню: смак і користь

Освіжаючий компот із ревеню: смак і користь
3.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • близько 2 л чистої води
  • 5-6 черешків ревеню (стебла)
  • 4-5 ст.л. цукру (або за смаком)
  • 1 ч.л. каркаде

Рецепт приготування страви:

  1. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь. Черешки селери ретельно вимити і порізати невеликими кубиками. Коли вода закипить - додати цукор і ретельно розмішати до його повного розчинення.
  2. Потім додати подрібнені стебла селери, каркаде і знову розмішати. Варити компот із ревеню приблизно 5 хвилин за слабкого кипіння. Тим часом простерилізувати банки та кришки.
  3. Зняти каструлю з вогню і розлити ревеневий компот через сито по банках, щільно закатати їх кришками. За бажанням, компот можна процідити в будь-яку іншу ємність без стерилізації (але зберігатися такий компот буде не довше місяця в холодильнику).
  4. Компот із ревеню зберігається близько 1-2 років у прохолодному темному місці. Подавати компот до столу охолодженим.  Смачного!