Освіжаючий компот із ревеню: смак і користь
Кухня
Інгредієнти:
- близько 2 л чистої води
- 5-6 черешків ревеню (стебла)
- 4-5 ст.л. цукру (або за смаком)
- 1 ч.л. каркаде
Рецепт приготування страви:
- Воду влити в каструлю і поставити на вогонь. Черешки селери ретельно вимити і порізати невеликими кубиками. Коли вода закипить - додати цукор і ретельно розмішати до його повного розчинення.
- Потім додати подрібнені стебла селери, каркаде і знову розмішати. Варити компот із ревеню приблизно 5 хвилин за слабкого кипіння. Тим часом простерилізувати банки та кришки.
- Зняти каструлю з вогню і розлити ревеневий компот через сито по банках, щільно закатати їх кришками. За бажанням, компот можна процідити в будь-яку іншу ємність без стерилізації (але зберігатися такий компот буде не довше місяця в холодильнику).
- Компот із ревеню зберігається близько 1-2 років у прохолодному темному місці. Подавати компот до столу охолодженим. Смачного!