Рецепт варення з ревеню
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг ревеню
- 1 кг цукру
- 1 ст.л. лимонного соку
Рецепт приготування страви:
- Стебла ревеню перебрати, промити й обсушити. Нарізати його невеликими кубиками разом зі шкіркою. Скласти подрібнені стебла ревеню у велику каструлю і засипати цукром.
- Ревінь із цукром має настоятися протягом доби. Потім ретельно все перемішати й поставити каструлю на вогонь. На середньому вогні довести варення до кипіння.
- Варити варення з ревеню 15 хвилин за слабкого кипіння. При цьому якомога частіше помішувати варення, щоб воно не пригоріло. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
- Зняти каструлю з вогню, влити лимонний сік і ретельно перемішати. Залишити каструлю остигати на кілька хвилин. Розкласти варення в стерилізовані банки й закатати їх кришками. Зберігається варення з ревеню в темному прохолодному місці від 1 до 2 років.
- Варення можна подавати до оладок, млинців або сирників, використовувати в приготуванні випічки та десертів, а також просто подати до чаю. Смачного!
Ревінь - унікальна рослина, яка має кисло-солодкий смак і приємний аромат. Це багаторічна рослина, яка є джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Варення з ревеню має низьку калорійність і багате корисними речовинами, такими як вітамін С, вітаміни групи В, кальцій, магній і залізо.