Унікальний рецепт варення з троянди

Унікальний рецепт варення з троянди
4.6
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,6 кг цукру
  • 2-2,2 л чистої води
  • 500 гр пелюсток чайної троянди (бажано одного кольору)
  • 2-3 лимони

Рецепт приготування страви:

  1. Для початку потрібно зірвати пелюстки з чайних троянд, при цьому бажано варити варення з пелюсток однакового кольору. Просушити пелюстки, якщо вони вологі, перебрати, видалити листя, засохлі пелюстки і сміття.
  2. Залити підготовлені пелюстки троянд водою так, щоб повністю покрити їх. Розмішати все ложкою і злити воду. Перекласти пелюстки на рушник і дати їм повністю висохнути.
  3. Потім всипати пелюстки у велику миску, додати цукор і трохи розтерти лопаткою. Залишити рожеві пелюстки для варення на кілька годин, щоб вони дали сік. З лимонів ретельно вичавити весь сік і процідити його через сито.
  4. Потім залити їх зазначеною кількістю води, влити лимонний сік і поставити миску на вогонь. Помішуючи, довести варення до кипіння і зменшити вогонь.
  5. Варити варення з троянди близько 20-25 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Через зазначений час вимкнути вогонь і зняти миску з плити.
  6. Розлити готове рожеве варення по стерильних банках і закатати їх кришками. Зберігати домашнє варення з пелюсток троянд у таких самих умовах, як і решту консервації (у темному прохолодному місці, від 1 до 2-3 років).
  7. Варення з чайної троянди дуже корисне для організму, воно багате на такі мікроелементи, як кальцій, магній, йод, залізо, фосфор тощо. А також наявністю таких вітамінів С, К і вітамінів групи В. Варення з троянди можна подавати як самостійний десерт до чаю або як добавку до млинців, оладок, тостів. Приємного чаювання! 

Запам'ятайте, що варення з троянди - це не тільки десерт, а й частинка природи, яка принесе вам радість і задоволення. Приготуйте це ароматне варення самостійно та потіште своїх близьких неперевершеним смаком і атмосферою романтики.