Варення із жовтої сливи
Кухня
Інгредієнти:
- 1,2 кг цукру
- 1 кг жовтої сливи
Рецепт приготування:
- Промийте сливи, дайте їм висохнути і видаліть кісточки та шкірку (якщо хочете). Наріжте м'яку частину на невеликі шматочки і складіть в каструлю.
- Додайте до нарізаної сливи цукор, перемішайте і накрийте кришкою, залиште на 30 хвилин, щоб утворився сік. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння.
- Варіть варення з жовтої сливи близько 10 хвилин при слабкому кипінні (при утворенні піни на поверхні - видаляйте її). Зніміть каструлю з вогню, накрийте марлею і залиште до повного остигання.
- Поверніть каструлю на вогонь і, помішуючи, проваріть сливове варення ще 10 хвилин після закипання. Зніміть з вогню, накрийте марлею і залиште охолонути. Приготуйте банки і кришки заздалегідь: простерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, а кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
- Поставте варення на вогонь, доведіть до кипіння та проваріть протягом 10 хвилин, помішуючи. Відразу ж наповніть варенням до верху стерильні банки, закривайте прокип'яченими кришками, переверніть дном догори і укутайте ковдрою.
- Після повного охолодження банок з варенням зберігайте їх в прохолодному та захищеному від світла місці.
Варення з жовтої сливи можна використовувати як джем для бутербродів, наприклад з сиром, або як додаток до м’ясних страв, наприклад, до свинини чи індички. Варення також можна додавати до йогурту або млинців для додаткового смаку.
Крім того, це варення - дуже корисна закуска, оскільки сливи містять велику кількість вітаміну С та антиоксидантів, які допомагають зберегти здоров’я і зміцнити імунну систему. Таким чином, варення з жовтої сливи може бути чудовим додатком до вашої здорової дієти.