Варення із жовтої сливи

Варення із жовтої сливи
4.3
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,2 кг цукру
  • 1 кг жовтої сливи

Рецепт приготування:

  1. Промийте сливи, дайте їм висохнути і видаліть кісточки та шкірку (якщо хочете). Наріжте м'яку частину на невеликі шматочки і складіть в каструлю.
  2. Додайте до нарізаної сливи цукор, перемішайте і накрийте кришкою, залиште на 30 хвилин, щоб утворився сік. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння.
  3. Варіть варення з жовтої сливи близько 10 хвилин при слабкому кипінні (при утворенні піни на поверхні - видаляйте її). Зніміть каструлю з вогню, накрийте марлею і залиште до повного остигання.
  4. Поверніть каструлю на вогонь і, помішуючи, проваріть сливове варення ще 10 хвилин після закипання. Зніміть з вогню, накрийте марлею і залиште охолонути. Приготуйте банки і кришки заздалегідь: простерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, а кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
  5. Поставте варення на вогонь, доведіть до кипіння та проваріть протягом 10 хвилин, помішуючи. Відразу ж наповніть варенням до верху стерильні банки, закривайте прокип'яченими кришками, переверніть дном догори і укутайте ковдрою.
  6. Після повного охолодження банок з варенням зберігайте їх в прохолодному та захищеному від світла місці.

Варення з жовтої сливи можна використовувати як джем для бутербродів, наприклад з сиром, або як додаток до м’ясних страв, наприклад, до свинини чи індички. Варення також можна додавати до йогурту або млинців для додаткового смаку.

Крім того, це варення - дуже корисна закуска, оскільки сливи містять велику кількість вітаміну С та антиоксидантів, які допомагають зберегти здоров’я і зміцнити імунну систему. Таким чином, варення з жовтої сливи може бути чудовим додатком до вашої здорової дієти.