Рецепт: печена творожна паска в духовці

Рецепт: печена творожна паска в духовці
5.0
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг творогу
  • 4 яйця
  • 200 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 70-80 гр родзинок
  • 70 гр будь-яких горіхів
  • 70 гр цукатів
  • 1 невеликий лимон (цедра)
  • 1 ст. манної крупи
  • 5 гр ванільного цукру
  • щіпка солі та лимонної кислоти

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати на шматочки і залишити на 15 хвилин при  кімнатній температурі.
  2. Родзинки залити гарячою водою на 10-15 хвилин. Потім злити воду та обсушити родзинки серветками.
  3. Горіхи очистити, подрібнити і обсмажити на сухій сковороді до появи легкого золотистого відтінку. Цукати дрібно нарізати ножем.
  4. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку.
  5. Білки відокремити від жовтків і прибрати в холодильник на кілька хвилин.
  6. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і поставити у форму більшого діаметру з гарячою водою. Рівень води повинен бути не вище половини меншої форми.
  7. Жовтки збити з цукром до утворення пишної і світлої консистенції (приблизно 3 хвилини на високій швидкості).
  8. Білки вийняти з холодильника і збити міксером на високій швидкості із щіпкою солі та щіпкою лимонної кислоти до стійких піків.
  9. Лимон вимити в теплій воді і зняти тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці.
  10. Творог з'єднати з вершковим маслом і розтерти вилкою до однорідності, потім додати терту цедру, ванільний цукор, манку і ретельно розтерти.
  11. Влити до творожної маси жовтковий крем та перемішати до однорідного стану.
  12. Потім всипати родзинки з горіхами та цукатами, знову перемішати.
  13. Поступово ввести творожну масу білкову піну, вимішати лопаткою.
  14. Перекласти творожну масу у форму для випічки та відправити її разом із великою формою з гарячою водою у розігріту до 180С духовку.
  15. Випікати творожну паску в духовку приблизно 45 хвилин до готовності.
  16. Якщо через півгодини верх паски починає підгорати, а всередині вона ще не готова – її потрібно накрити фольгою.
  17. Вийняти обидві форми з духовки і залишити паску остигати у формі на 1-2 години.
  18. Після повного остигання вийняти запечену паску з форми на блюдо, покрити будь-якою глазур'ю на ваш смак і залишити на півгодини обвітритися.
  19. Щільно обернути виріб у фольгу та відправити у холодильник.
  20. Печена паска повинна настоятися у холоді не менше доби. Через вказаний час вийняти готову паску з холодильника, зняти фольгу і подавати десерт до столу, нарізавши порційними шматочками. Смачного!

Печена творожна паска - це класичний десерт на Великдень, але з пікантним додаванням цитрусових та цукатів він стає особливим. Такий десерт буде чудовим доповненням до будь-якої святкової вечері, а його м'яка, ніжна текстура зробить його улюбленим усіх гурманів.