Рецепт: печена творожна паска в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг творогу
- 4 яйця
- 200 гр цукру
- 100 гр вершкового масла
- 70-80 гр родзинок
- 70 гр будь-яких горіхів
- 70 гр цукатів
- 1 невеликий лимон (цедра)
- 1 ст. манної крупи
- 5 гр ванільного цукру
- щіпка солі та лимонної кислоти
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати на шматочки і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Родзинки залити гарячою водою на 10-15 хвилин. Потім злити воду та обсушити родзинки серветками.
- Горіхи очистити, подрібнити і обсмажити на сухій сковороді до появи легкого золотистого відтінку. Цукати дрібно нарізати ножем.
- Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку.
- Білки відокремити від жовтків і прибрати в холодильник на кілька хвилин.
- Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і поставити у форму більшого діаметру з гарячою водою. Рівень води повинен бути не вище половини меншої форми.
- Жовтки збити з цукром до утворення пишної і світлої консистенції (приблизно 3 хвилини на високій швидкості).
- Білки вийняти з холодильника і збити міксером на високій швидкості із щіпкою солі та щіпкою лимонної кислоти до стійких піків.
- Лимон вимити в теплій воді і зняти тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці.
- Творог з'єднати з вершковим маслом і розтерти вилкою до однорідності, потім додати терту цедру, ванільний цукор, манку і ретельно розтерти.
- Влити до творожної маси жовтковий крем та перемішати до однорідного стану.
- Потім всипати родзинки з горіхами та цукатами, знову перемішати.
- Поступово ввести творожну масу білкову піну, вимішати лопаткою.
- Перекласти творожну масу у форму для випічки та відправити її разом із великою формою з гарячою водою у розігріту до 180С духовку.
- Випікати творожну паску в духовку приблизно 45 хвилин до готовності.
- Якщо через півгодини верх паски починає підгорати, а всередині вона ще не готова – її потрібно накрити фольгою.
- Вийняти обидві форми з духовки і залишити паску остигати у формі на 1-2 години.
- Після повного остигання вийняти запечену паску з форми на блюдо, покрити будь-якою глазур'ю на ваш смак і залишити на півгодини обвітритися.
- Щільно обернути виріб у фольгу та відправити у холодильник.
- Печена паска повинна настоятися у холоді не менше доби. Через вказаний час вийняти готову паску з холодильника, зняти фольгу і подавати десерт до столу, нарізавши порційними шматочками. Смачного!
Печена творожна паска - це класичний десерт на Великдень, але з пікантним додаванням цитрусових та цукатів він стає особливим. Такий десерт буде чудовим доповненням до будь-якої святкової вечері, а його м'яка, ніжна текстура зробить його улюбленим усіх гурманів.