Творожна паска з вареним згущеним молоком

Творожна паска з вареним згущеним молоком
4.4
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр творогу 18%
  • 350 гр вареного згущеного молока
  • 150 мл вершків 30-35%
  • 100 гр родзинок або цукатів
  • половина лимона (сік)
  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • пів-ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування страви:

  1. Творог для паски обов'язково потрібно протерти через сито або пропустити через м'ясорубку.
  2. Родзинки залити гарячою водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім злити воду і повністю обсушити родзинки серветками.
  3. Додати до творогу варене згущене молоко, влити лимонний сік, вичавлений з половини лимона (процідити його через сито від кісточок і м'якоті).
  4. Ретельно розтерти творожну масу вилкою або за допомогою блендера до однорідності.
  5. Додати до творожної маси мелений імбир, корицю, родзинки та перемішати.
  6. Охолоджені вершки збити міксером до стійких піків і підмішати лопаткою до творогу з родзинками та вареним згущеним молоком.
  7. Форму або сито застелити марлею і перекласти туди творожну масу з вареним згущеним молоком, накрити верх краями марлі, покласти зверху тарілку і поставити на неї гніт 1,5 кг.
  8. Закріпити форму або сито над мискою, куди стікатиме рідина і поставити все в холодильник.
  9. Творожна паска з вареним згущеним молоком повинна настоятися в холодильнику близько 20-24 годин перед подачею.
  10. Вийняти миску з формою або ситом із холодильника, зняти гніт із тарілкою, обережно перевернути паску на велику тарілку. Прикрасити творожну паску цукатами, вареним згущеним молоком, горіхами або глазур'ю. Приємного чаювання!

Творожна паска з вареним згущеним молоком - це традиційна українська великодня страва, яку готують з творогу, яєць, цукру та сметани. Однак, варена згущена молочна карамель додає цьому рецепту новий відтінок і робить страву неперевершено смачною.

Історично, паска вважалася святковою стравою, яка готувалася на честь Великодня. Українці зберігають традиції і досі готують цю страву в день святкування. Творожна паска з вареним згущеним молоком - це гарний спосіб зберегти цю традицію та здивувати своїх гостей у святковий день.