Творожна паска з вареним згущеним молоком
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр творогу 18%
- 350 гр вареного згущеного молока
- 150 мл вершків 30-35%
- 100 гр родзинок або цукатів
- половина лимона (сік)
- 1 ч. л. меленого імбиру
- пів-ч.л. меленої кориці
Рецепт приготування страви:
- Творог для паски обов'язково потрібно протерти через сито або пропустити через м'ясорубку.
- Родзинки залити гарячою водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім злити воду і повністю обсушити родзинки серветками.
- Додати до творогу варене згущене молоко, влити лимонний сік, вичавлений з половини лимона (процідити його через сито від кісточок і м'якоті).
- Ретельно розтерти творожну масу вилкою або за допомогою блендера до однорідності.
- Додати до творожної маси мелений імбир, корицю, родзинки та перемішати.
- Охолоджені вершки збити міксером до стійких піків і підмішати лопаткою до творогу з родзинками та вареним згущеним молоком.
- Форму або сито застелити марлею і перекласти туди творожну масу з вареним згущеним молоком, накрити верх краями марлі, покласти зверху тарілку і поставити на неї гніт 1,5 кг.
- Закріпити форму або сито над мискою, куди стікатиме рідина і поставити все в холодильник.
- Творожна паска з вареним згущеним молоком повинна настоятися в холодильнику близько 20-24 годин перед подачею.
- Вийняти миску з формою або ситом із холодильника, зняти гніт із тарілкою, обережно перевернути паску на велику тарілку. Прикрасити творожну паску цукатами, вареним згущеним молоком, горіхами або глазур'ю. Приємного чаювання!
Творожна паска з вареним згущеним молоком - це традиційна українська великодня страва, яку готують з творогу, яєць, цукру та сметани. Однак, варена згущена молочна карамель додає цьому рецепту новий відтінок і робить страву неперевершено смачною.
Історично, паска вважалася святковою стравою, яка готувалася на честь Великодня. Українці зберігають традиції і досі готують цю страву в день святкування. Творожна паска з вареним згущеним молоком - це гарний спосіб зберегти цю традицію та здивувати своїх гостей у святковий день.