Рецепт шоколадних тістечок з творожним кремом

Рецепт шоколадних тістечок з творожним кремом
3.8
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадні коржі для тістечок:

  • 300-350 гр борошна
  • 200 гр вершкового масла
  • 200 гр чорного шоколаду
  • 2 яйця
  • 100 гр цукру
  • 1 ч.л соди (гашеної оцтом)

Творожний крем для шоколадних тістечок:

  • 400 гр творогу
  • 300 гр вишні (свіжої чи розмороженої)
  • 200 мл класичного йогурту без добавок
  • 150 мл чистої крижаної води
  • 3 ст. цукру
  • 10 гр желатину
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Желатин всипати у невелику ємність, залити крижаною водою та залишити на годину у кімнатній температурі.
  2. Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати на шматочки і залишити на 15-20 хвилин в теплі, щоб воно підтало.
  3. Шоколад дрібно посікти і скласти в невелику миску, поставити її на водяну баню.
  4. Нагрівати шоколад на водяній бані безперервно помішуючи до повного розчинення.
  5. Зняти ємність з водяної бані і залишити остигати до теплої температури.
  6. Духовку розігріти до 180С, деко або прямокутну форму для випічки (20*30 см) застелити пергаментним папером.
  7. Вершкове масло з'єднати з цукром і збити міксером до його розчинення протягом 2-3 хвилин.
  8. Не перестаючи збивати масло, вбити по одному яйця і ретельно збивати після кожного разу до однорідності. Так само влити розтоплений шоколад.
  9. Борошно просіяти через сито, поступово всипати до шоколадної маси і перемішати.
  10. Соду погасити оцтом, додати в шоколадне тісто і швидко розмішати.
  11. Перелити тісто у форму або на деко і відправити в розігріту духовку.
  12. Випікати шоколадний корж для тістечок із творожним кремом протягом 20-25 хвилин до готовності.
  13. Вийняти форму/деко, дістати з неї корж і залишити його остигати на решітці.
  14. Після повного остигання коржа можна приготувати творожну начинку.
  15. Желатин поставити на водяну баню і нагрівати, постійно помішуючи, до розчинення сухого залишку. До кипіння желатин доводити не можна, інакше він втратить свої властивості. Зняти ємність з водяної бані та залишити до повного охолодження.
  16. Творог протерти через сито (не обов'язково), додати цукор, ванільний цукор і ретельно розтерти вилкою.
  17. Потім влити йогурт і перетерти знову виделкою.
  18. Вишню потрібно вимити та очистити від кісточок (заморожену потрібно попередньо розморозити та злити зайву рідину).
  19. Додати в творожний крем  желатин і ретельно перемішати.
  20. Розрізати шоколадний корж уздовж дві частини, промазати нижню частину творожним кремом і накрити верхівкою.
  21. Трохи притиснути та розрізати пиріг на порційні шматочки.
  22. Залишити шоколадні тістечка з творожною начинкою на 4 години в холодильнику для просочення. Через цей час можна подавати вироби до столу. Приємного чаювання!

Ці шоколадні тістечка з творожним кремом можуть стати незабутнім десертом на будь-якому святковому заході. Такий десерт прикрасить будь-який стіл, а його ніжний смак точно запам'ятається вам і вашим гостям. За бажанням, можна замінити вишню на інші свіжі або заморожені фрукти, наприклад, ягоди чи малину. Насолоджуйтесь!