Рецепт шоколадних тістечок з творожним кремом
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадні коржі для тістечок:
- 300-350 гр борошна
- 200 гр вершкового масла
- 200 гр чорного шоколаду
- 2 яйця
- 100 гр цукру
- 1 ч.л соди (гашеної оцтом)
Творожний крем для шоколадних тістечок:
- 400 гр творогу
- 300 гр вишні (свіжої чи розмороженої)
- 200 мл класичного йогурту без добавок
- 150 мл чистої крижаної води
- 3 ст. цукру
- 10 гр желатину
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Желатин всипати у невелику ємність, залити крижаною водою та залишити на годину у кімнатній температурі.
- Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати на шматочки і залишити на 15-20 хвилин в теплі, щоб воно підтало.
- Шоколад дрібно посікти і скласти в невелику миску, поставити її на водяну баню.
- Нагрівати шоколад на водяній бані безперервно помішуючи до повного розчинення.
- Зняти ємність з водяної бані і залишити остигати до теплої температури.
- Духовку розігріти до 180С, деко або прямокутну форму для випічки (20*30 см) застелити пергаментним папером.
- Вершкове масло з'єднати з цукром і збити міксером до його розчинення протягом 2-3 хвилин.
- Не перестаючи збивати масло, вбити по одному яйця і ретельно збивати після кожного разу до однорідності. Так само влити розтоплений шоколад.
- Борошно просіяти через сито, поступово всипати до шоколадної маси і перемішати.
- Соду погасити оцтом, додати в шоколадне тісто і швидко розмішати.
- Перелити тісто у форму або на деко і відправити в розігріту духовку.
- Випікати шоколадний корж для тістечок із творожним кремом протягом 20-25 хвилин до готовності.
- Вийняти форму/деко, дістати з неї корж і залишити його остигати на решітці.
- Після повного остигання коржа можна приготувати творожну начинку.
- Желатин поставити на водяну баню і нагрівати, постійно помішуючи, до розчинення сухого залишку. До кипіння желатин доводити не можна, інакше він втратить свої властивості. Зняти ємність з водяної бані та залишити до повного охолодження.
- Творог протерти через сито (не обов'язково), додати цукор, ванільний цукор і ретельно розтерти вилкою.
- Потім влити йогурт і перетерти знову виделкою.
- Вишню потрібно вимити та очистити від кісточок (заморожену потрібно попередньо розморозити та злити зайву рідину).
- Додати в творожний крем желатин і ретельно перемішати.
- Розрізати шоколадний корж уздовж дві частини, промазати нижню частину творожним кремом і накрити верхівкою.
- Трохи притиснути та розрізати пиріг на порційні шматочки.
- Залишити шоколадні тістечка з творожною начинкою на 4 години в холодильнику для просочення. Через цей час можна подавати вироби до столу. Приємного чаювання!
Ці шоколадні тістечка з творожним кремом можуть стати незабутнім десертом на будь-якому святковому заході. Такий десерт прикрасить будь-який стіл, а його ніжний смак точно запам'ятається вам і вашим гостям. За бажанням, можна замінити вишню на інші свіжі або заморожені фрукти, наприклад, ягоди чи малину. Насолоджуйтесь!