Рецепт великодньої паски з творогом

Рецепт великодньої паски з творогом
4.3
(7)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна
  • 200 мл молока
  • 200 гр родзинок
  • 2 яйця
  • 120 гр творогу 
  • 100 гр цукру
  • 75 гр маргарину
  • 15 гр сухих дріжджів
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч. л. солі

Рецепт приготування:

  1. Борошно просіяти через сито разом із дріжджами у велику миску і розмішати.
  2. Додати цукор, сіль, ванільний цукор і знову розмішати.
  3. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння. Остудити розтоплене масло до теплої температури.
  4. Молоко підігріти до 40С, яйця збити вилкою або вінчиком в окремій ємності.
  5. У центрі сухої суміші зробити поглиблення та влити туди тепле молоко, перемішати.
  6. Потім влити яєчну суміш і добре вимішати майже до однорідності.
  7. Влити в тісто розтоплене масло і вимісити дріжджове тісто руками протягом 2-3 хвилин.
  8. Накрити творожне тісто для великодніх пасок легким і вологим рушником, залишити на годину в теплі (30-35С).
  9. Змастити кожну форму для випікання пасок вершковим маслом.
  10. Через годину зняти рушник, обім'яти тісто руками і розкласти його у формочки (не більше, ніж на 1/3 від об'єму всієї форми).
  11. Залишити дріжджове тісто з творогом підходити майже до краю форм у теплому місці.
  12. Потім розігріти духовку до 180С, поставити формочки на деко і поставити його в розігріту духову шафу.
  13. Випікати паски з творогом приблизно 30-40 хвилин в залежності від розмірів форми.
  14. Коли верх паски зарум'яниться, вийняти їх із духовки та залишити до повного охолодження.
  15. Потім вийняти сирні паски з форм, покрити глазур'ю і посипати кондитерською посипкою. Приємного чаювання!

Ця великодня паска з творогом є однією з найпопулярніших страв на Великдень. Паска з творогом може бути збережена на кілька днів та навіть заморожена на майбутнє. Таким чином, ви можете насолоджуватися її смаком у будь-який зручний час. Спробуйте приготувати цей рецепт та розділіть цікаві моменти з родиною та друзями!