Рецепт великодньої паски з творогом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошна
- 200 мл молока
- 200 гр родзинок
- 2 яйця
- 120 гр творогу
- 100 гр цукру
- 75 гр маргарину
- 15 гр сухих дріжджів
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч. л. солі
Рецепт приготування:
- Борошно просіяти через сито разом із дріжджами у велику миску і розмішати.
- Додати цукор, сіль, ванільний цукор і знову розмішати.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння. Остудити розтоплене масло до теплої температури.
- Молоко підігріти до 40С, яйця збити вилкою або вінчиком в окремій ємності.
- У центрі сухої суміші зробити поглиблення та влити туди тепле молоко, перемішати.
- Потім влити яєчну суміш і добре вимішати майже до однорідності.
- Влити в тісто розтоплене масло і вимісити дріжджове тісто руками протягом 2-3 хвилин.
- Накрити творожне тісто для великодніх пасок легким і вологим рушником, залишити на годину в теплі (30-35С).
- Змастити кожну форму для випікання пасок вершковим маслом.
- Через годину зняти рушник, обім'яти тісто руками і розкласти його у формочки (не більше, ніж на 1/3 від об'єму всієї форми).
- Залишити дріжджове тісто з творогом підходити майже до краю форм у теплому місці.
- Потім розігріти духовку до 180С, поставити формочки на деко і поставити його в розігріту духову шафу.
- Випікати паски з творогом приблизно 30-40 хвилин в залежності від розмірів форми.
- Коли верх паски зарум'яниться, вийняти їх із духовки та залишити до повного охолодження.
- Потім вийняти сирні паски з форм, покрити глазур'ю і посипати кондитерською посипкою. Приємного чаювання!
Ця великодня паска з творогом є однією з найпопулярніших страв на Великдень. Паска з творогом може бути збережена на кілька днів та навіть заморожена на майбутнє. Таким чином, ви можете насолоджуватися її смаком у будь-який зручний час. Спробуйте приготувати цей рецепт та розділіть цікаві моменти з родиною та друзями!