Медова паска з творогу: простий рецепт для святкування Пасхи

 Медова паска з творогу: простий рецепт для святкування Пасхи
4.8
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг творогу (9-18%)
  • 180 гр меду (можна замінити половину цукром)
  • 120 гр вершкового масла
  • 120 гр сметани 20-25%
  • 80 гр родзинок 
  • 80 гр цукатів

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Тим часом пропустити творог через м'ясорубку або двічі протерти через сито.
  3. Родзинки залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Цукати нарізати на дрібні шматочки.
  4. Вершкове масло, що підтануло, збити міксером до пишності (2-3 хвилини на високій швидкості).
  5. Мед розтопити на водяній бані до рідкого стану (але не перегріти вище 60С), додати при необхідності цукор і розмішувати до майже повного розчинення.
  6. З'єднати протертий творог зі збитим вершковим маслом і розтерти вилкою до однорідності.
  7. В окремій мисці з'єднати сметану з розтопленим медом, родзинками (воду злити та обсушити родзинки серветкою) та цукатами, розмішати.
  8. Поступово додати медову суміш у творожну масу і вимішати її до однорідності.
  9. Перекласти творожну масу в форму, застелену марлею, закріпити форму або сито над мискою, куди стікатиме зайва волога.
  10. Накрити відкрите дно творожної маси вільними краями марлі, покласти тарілку і поставити гніт 1-1,5 кг. Залишити творожну паску з медом на добу в холодильнику.
  11. Через вказаний час вийняти все з холодильника, зняти гніт із тарілкою, обережно перевернути паску з творога на блюдо та зняти марлю.
  12. Подавати медову паску до охолодженого столу, прикрасивши цукатами і сухофруктами. Смачного!

Цей рецепт медової паски з творогу може бути змінений залежно від ваших уподобань та наявності продуктів. Наприклад, ви можете додати або виключити з рецепту інші сухофрукти, які вам до вподоби.

Медова паска - це багато в чому символічний десерт, який прикрашає стіл під час Пасхальних свят. Цей рецепт відомий не тільки в Україні, але і в інших країнах Східної Європи. Традиційно, паска випікається в печі на дровах, але з цим рецептом ви можете з легкістю приготувати її вдома у звичайній духовці.