Медова паска з творогу: простий рецепт для святкування Пасхи
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг творогу (9-18%)
- 180 гр меду (можна замінити половину цукром)
- 120 гр вершкового масла
- 120 гр сметани 20-25%
- 80 гр родзинок
- 80 гр цукатів
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
- Тим часом пропустити творог через м'ясорубку або двічі протерти через сито.
- Родзинки залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Цукати нарізати на дрібні шматочки.
- Вершкове масло, що підтануло, збити міксером до пишності (2-3 хвилини на високій швидкості).
- Мед розтопити на водяній бані до рідкого стану (але не перегріти вище 60С), додати при необхідності цукор і розмішувати до майже повного розчинення.
- З'єднати протертий творог зі збитим вершковим маслом і розтерти вилкою до однорідності.
- В окремій мисці з'єднати сметану з розтопленим медом, родзинками (воду злити та обсушити родзинки серветкою) та цукатами, розмішати.
- Поступово додати медову суміш у творожну масу і вимішати її до однорідності.
- Перекласти творожну масу в форму, застелену марлею, закріпити форму або сито над мискою, куди стікатиме зайва волога.
- Накрити відкрите дно творожної маси вільними краями марлі, покласти тарілку і поставити гніт 1-1,5 кг. Залишити творожну паску з медом на добу в холодильнику.
- Через вказаний час вийняти все з холодильника, зняти гніт із тарілкою, обережно перевернути паску з творога на блюдо та зняти марлю.
- Подавати медову паску до охолодженого столу, прикрасивши цукатами і сухофруктами. Смачного!
Цей рецепт медової паски з творогу може бути змінений залежно від ваших уподобань та наявності продуктів. Наприклад, ви можете додати або виключити з рецепту інші сухофрукти, які вам до вподоби.
Медова паска - це багато в чому символічний десерт, який прикрашає стіл під час Пасхальних свят. Цей рецепт відомий не тільки в Україні, але і в інших країнах Східної Європи. Традиційно, паска випікається в печі на дровах, але з цим рецептом ви можете з легкістю приготувати її вдома у звичайній духовці.