Рецепт малинової паски: святковий десерт зі свіжою малиною
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр творогу 9-18%
- 120 гр вершків 30% або сметани 25%
- 1 яйце (або 2 жовтки)
- 3-4 ст. малинового варення
- 2 ст. цукру
- 30 гр вершкового масла
- + свіжа малина для прикраси
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння і повністю остудити.
- Творог протерти через сито або ретельно розім'яти вилкою, додати варення, цукор і знову розтерти.
- Потім додати до малинової творожної маси сметану або жирні вершки, влити розтоплене масло і знову розтерти вилкою.
- Жовтки відокремити від білків, додати до творожної маси і ретельно перемішати.
- Білок потрібно попередньо охолодити і збити міксером на високій швидкості до стійких піків, потім з'єднати з творожною масою і перемішати.
- Формочку для творожної паски або сито застелити марлею і викласти туди сирну масу, розрівняти верх і накрити краями марлі.
- Зверху поставити тарілку, а на неї покласти гніт 0,5-1 кг, закріпити форму або сито над ємністю, куди стікатиме рідина.
- Залишити малинову творожну паску в холодильнику на 24 години.
- Через вказаний час зняти гніт, перевернути паску на тарілку, прикрасити свіжими ягодами або на свій смак і подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт малинової паски стане прекрасним доповненням до вашого святкового столу. Наповнений білком та кальцієм, творог є корисним джерелом білків та важливих мінералів для організму. Свіжа малина додає цьому десерту вітаміни та антиоксиданти. Таким чином, малинова паска не тільки дуже смачна, але і корисна для вашого здоров'я.