Рецепт малинової паски: святковий десерт зі свіжою малиною

Рецепт малинової паски: святковий десерт зі свіжою малиною
3.3
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр творогу 9-18%
  • 120 гр вершків 30% або сметани 25%
  • 1 яйце (або 2 жовтки)
  • 3-4 ст. малинового варення
  • 2 ст. цукру
  • 30 гр вершкового масла
  • + свіжа малина для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння і повністю остудити.
  2. Творог протерти через сито або ретельно розім'яти вилкою, додати варення, цукор і знову розтерти.
  3. Потім додати до малинової творожної маси сметану або жирні вершки, влити розтоплене масло і знову розтерти вилкою.
  4. Жовтки відокремити від білків, додати до творожної маси і ретельно перемішати.
  5. Білок потрібно попередньо охолодити і збити міксером на високій швидкості до стійких піків, потім з'єднати з творожною масою і перемішати.
  6. Формочку для творожної паски або сито застелити марлею і викласти туди сирну масу, розрівняти верх і накрити краями марлі.
  7. Зверху поставити тарілку, а на неї покласти гніт 0,5-1 кг, закріпити форму або сито над ємністю, куди стікатиме рідина.
  8. Залишити малинову творожну паску в холодильнику на 24 години.
  9. Через вказаний час зняти гніт, перевернути паску на тарілку, прикрасити свіжими ягодами або на свій смак і подавати до столу. Смачного!

Цей рецепт малинової паски стане прекрасним доповненням до вашого святкового столу. Наповнений білком та кальцієм, творог є корисним джерелом білків та важливих мінералів для організму. Свіжа малина додає цьому десерту вітаміни та антиоксиданти. Таким чином, малинова паска не тільки дуже смачна, але і корисна для вашого здоров'я.