Рецепт: Варена паска
Кухня
Інгредієнти:
- 700 гр творогу 18%
- 250 гр сметани 25-30%
- 100 мл вершків 30-35%
- 100 гр родзинок з курагою (можна використовувати тільки родзинки)
- 3 ст. цукру
- 50-60 гр вершкового масла
- 2 яйця (тільки жовтки)
- 50 гр мигдалю, арахісу або волоських горіхів
- 50 мл рому, коньянку, віскі або лікеру
- 10 гр ванільного цукру
- пів-ч.л. меленої куркуми
- дрібка солі
Рецепт приготування страви:
- Родзинки та курагу залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин, потім злити воду і залити сухофрукти алкоголем.
- Залишити їх настоюватись на годину при кімнатній температурі.
- Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
- Творог протерти через сито або двічі пропустити через м'ясорубку, покласти в миску.
- Збити вершкове масло, що підтанула, міксером до пишності. Не перестаючи збивати масло, додати по ложці протертий творог і змішувати до однорідної консистенції, поки не закінчиться весь творог.
- Збиваючи творожну масу міксером, додати по ложці сметану, всипати мелену куркуму, ванільний цукор та сіль, збивати ще 5 хвилин.
- Жовтки з'єднати в окремій ємності з цукром і збити міксером до утворення світлої та пишної маси (2-3 хвилини на високій швидкості).
- Збиваючи жовтковий крем на високій швидкості, влити до нього тонкою цівкою охолоджені вершки.
- Збивати вершковий крем до загусання на високій швидкості приблизно 2-3 хвилини.
- Підмішати вершковий крем до творожної маси, добре перемішати до однорідності.
- У великій каструлі закип'ятити воду і поставити в неї миску з масою творогу так, щоб вода не піднімалася вище 2/3 висоти миски.
- Варити творожну паску на водяній бані, якнайчастіше помішуючи, протягом 20-25 хвилин. Зняти миску з водяної бані, додати сухофрукти з алкоголем і перемішати.
- Формочку для паски чи сито застелити марлею, викласти туди варену творожну масу та розрівняти, накрити вільними краями марлі.
- Покласти на відкритий верх творожної маси тарілку, поставити гніт 1,5 кг і закріпити над мискою, куди стікатиме рідина.
- Відправити все в холодильник та залишити там на добу.
- Вийняти форму з мискою та гнітом з холодильника, прибрати вантаж, тарілку, перевернути паску на блюдо та зняти марлю. Прикрасити варену паску на свій смак і подавати до столу. Смачного!