Рецепт: Варена паска

Рецепт: Варена паска
3.5
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 гр творогу 18%
  • 250 гр сметани 25-30%
  • 100 мл вершків 30-35%
  • 100 гр родзинок з курагою (можна використовувати тільки родзинки)
  • 3 ст. цукру
  • 50-60 гр вершкового масла
  • 2 яйця (тільки жовтки)
  • 50 гр мигдалю, арахісу або волоських горіхів
  • 50 мл рому, коньянку, віскі або лікеру
  • 10 гр ванільного цукру
  • пів-ч.л. меленої куркуми
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Родзинки та курагу залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин, потім злити воду і залити сухофрукти алкоголем.
  2. Залишити їх настоюватись на годину при  кімнатній температурі.
  3. Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Творог протерти через сито або двічі пропустити через м'ясорубку, покласти в миску.
  5. Збити вершкове масло, що підтанула, міксером до пишності. Не перестаючи збивати масло, додати  по ложці протертий творог  і змішувати до однорідної консистенції, поки не закінчиться весь творог.
  6. Збиваючи творожну масу міксером, додати по ложці сметану, всипати мелену куркуму, ванільний цукор та сіль, збивати ще 5 хвилин.
  7. Жовтки з'єднати в окремій ємності з цукром і збити міксером до утворення світлої та пишної маси (2-3 хвилини на високій швидкості).
  8. Збиваючи жовтковий крем на високій швидкості, влити до нього тонкою цівкою охолоджені вершки.
  9. Збивати вершковий крем до загусання на високій швидкості приблизно 2-3 хвилини.
  10. Підмішати вершковий крем до творожної маси, добре перемішати до однорідності.
  11. У великій каструлі закип'ятити воду і поставити в неї миску з масою творогу так, щоб вода не піднімалася вище 2/3 висоти миски.
  12. Варити творожну паску на водяній бані, якнайчастіше помішуючи, протягом 20-25 хвилин. Зняти миску з водяної бані, додати сухофрукти з алкоголем і перемішати.
  13. Формочку для паски чи сито застелити марлею, викласти туди варену творожну масу та розрівняти, накрити вільними краями марлі.
  14. Покласти на відкритий верх творожної маси тарілку, поставити гніт 1,5 кг і закріпити над мискою, куди стікатиме рідина.
  15. Відправити все в холодильник та залишити там на добу. 
  16. Вийняти форму з мискою та гнітом з холодильника, прибрати вантаж, тарілку, перевернути паску на блюдо та зняти марлю. Прикрасити варену паску на свій смак і подавати до столу. Смачного!