100 гр родзинок з курагою (можна використовувати тільки родзинки)
3 ст. цукру
50-60 гр вершкового масла
2 яйця (тільки жовтки)
50 гр мигдалю, арахісу або волоських горіхів
50 мл рому, коньянку, віскі або лікеру
10 гр ванільного цукру
пів-ч.л. меленої куркуми
дрібка солі
Рецепт приготування страви:
Родзинки та курагу залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин, потім злити воду і залити сухофрукти алкоголем.
Залишити їх настоюватись на годину при кімнатній температурі.
Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
Творог протерти через сито або двічі пропустити через м'ясорубку, покласти в миску.
Збити вершкове масло, що підтанула, міксером до пишності. Не перестаючи збивати масло, додати по ложці протертий творог і змішувати до однорідної консистенції, поки не закінчиться весь творог.
Збиваючи творожну масу міксером, додати по ложці сметану, всипати мелену куркуму, ванільний цукор та сіль, збивати ще 5 хвилин.
Жовтки з'єднати в окремій ємності з цукром і збити міксером до утворення світлої та пишної маси (2-3 хвилини на високій швидкості).
Збиваючи жовтковий крем на високій швидкості, влити до нього тонкою цівкою охолоджені вершки.
Збивати вершковий крем до загусання на високій швидкості приблизно 2-3 хвилини.
Підмішати вершковий крем до творожної маси, добре перемішати до однорідності.
У великій каструлі закип'ятити воду і поставити в неї миску з масою творогу так, щоб вода не піднімалася вище 2/3 висоти миски.
Варити творожну паску на водяній бані, якнайчастіше помішуючи, протягом 20-25 хвилин. Зняти миску з водяної бані, додати сухофрукти з алкоголем і перемішати.
Формочку для паски чи сито застелити марлею, викласти туди варену творожну масу та розрівняти, накрити вільними краями марлі.
Покласти на відкритий верх творожної маси тарілку, поставити гніт 1,5 кг і закріпити над мискою, куди стікатиме рідина.
Відправити все в холодильник та залишити там на добу.
Вийняти форму з мискою та гнітом з холодильника, прибрати вантаж, тарілку, перевернути паску на блюдо та зняти марлю. Прикрасити варену паску на свій смак і подавати до столу. Смачного!