Як зробити цукерки "П'яна вишня в шоколаді"
Інгредієнти:
- 200 гр чорного шоколаду
- 150 гр вишневого варення
- 2 ст. коньяку, горілки, рому, лікеру або віскі
- щіпка меленого червоного перцю (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Шоколад (120-150 гр) дрібно порубати, скласти в миску і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, якомога частіше помішуючи.
- Змастити силіконові форми для цукерок розтопленим гарячим шоколадом за допомогою силіконової щітки і відправити на півгодини в холодильник або на 10 хвилин в морозилку.
- Тим часом приготувати начинку для цукерок: перекласти варення в невелику каструлю і поставити на вогонь.
- Після закипання зменшити вогонь і проварити протягом 3-4 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи.
- Влити у варення з вишень алкоголь, додати щіпку червоного меленого перцю та готувати ще кілька хвилин на слабкому вогні.
- Зняти каструлю з вогню і залишити остигати, за бажанням можна подрібнити начинку в блендері або протерти масу через сито.
- Вийняти формочки з шоколадом з холодильника, розкласти по них начинку, що остигнула.
- Шоколад, що залишився, дрібно порубати і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Змастити дно цукерок (тобто начинку) розтопленим шоколадом і відправити форми в холодильник на півгодини-годину (або в морозилку на 15-20 хвилин).
- Готові шоколадні цукерки "П'яна вишня у шоколаді" вийняти з силіконових форм і подавати до столу. Смачного!
Ці цукерки - ідеальний десерт для особливих випадків. Вони виглядають елегантно та розкішно, але готуються дуже просто та швидко. Варіюйте рецепт, додавайте або замінюйте інгредієнти за власним смаком. Замість вишневого варення можна взяти іншу начинку, наприклад, абрикосове або яблучне варення. Також можна додати до начинки горіхи або сухофрукти, щоб зробити цукерки ще більш смачними та ароматними.
Крім того, цукерки "П'яна вишня в шоколаді" чудово підходять як подарунок на будь-яке свято або просто як прояв уваги до близьких людей. Оберіть красиву упаковку та додайте особисту нотку, наприклад, прикрасивши цукерки кольоровою глазур'ю або глітером.
Не бійтеся експериментувати та вдосконалювати свої кулінарні навички з цим простим та смачним рецептом!