Тістечка Ламінгтон

Тістечка Ламінгтон
4.5
(13)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для тістечок Ламінгтон:

  • 220-250 г борошна
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 120 мл молока
  • 100 мл рослинної олії
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача (повна)

Шоколадний крем для тістечок:

  • 150 мл молока
  • 50 г чорного або молочного шоколаду
  • 50 г цукру
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • кокосова стружка - на смак

Рецепт приготування:

  1. Постійно збиваючи міксером, вбийте яйця в миску до отримання пишної піни. Тонким струмком додайте цукор і продовжуйте збивати на високій швидкості ще 3-5 хвилин.
  2. Маса повинна стати світлою та трохи густою.
  3. Постійно помішуючи, додайте молоко, а потім рослинну олію.
  4. Повільно вмішайте просіяне крізь сито борошно разом з з розпушувачем.
  5. Змішайте тісто на низькій швидкості міксера.
  6. Підготуйте прямокутну форму (20х20 см): дно встилаємо папером для випікання, борти змащуємо рослинною олією. Викладіть тісто у форму та відправте у розігріту до 180°C духовку.
  7. Печіть бісквіт близько півгодини, потім залиште його охолонути 10-15 хвилин.
  8. Переверніть бісквіт на тарілку, зніміть папір знизу коржа.
  9. Для глазурі: з'єднайте розтоплений шоколад з молоком, какао-порошком та цукром у малій каструлі, поставте на маленький вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння та зніміть з вогню.
  10. Остудіть суміш до кімнатної температури. Консистенція глазурі повинна бути рідкою, але рівномірною.
  11. Наріжте охолоджений бісквіт на 16 однакових кубиків.
  12. Акуратно обріжте всі краї.
  13. Занурте кожен кубик бісквіту в шоколадний крем (з обох боків тримайте 10-15 секунд).
  14. Обваляйте кубик у кокосовій стружці.
  15. Покладіть тістечко на плоску тарілку, полийте зверху невеликою кількістю крему та посипте стружкою.
  16. Таким чином прикрасьте всі інші тістечка Ламінгтон та викладіть на плоску тарілку. Австралійські тістечка Ламінгтон готові до подачі! Смачного!

Цікаво, що:

Тістечка Ламінгтон вперше з'явилися в Австралії на початку 20 століття. Їх вигадали як спосіб використання залишків бісквіту, а тепер це один з улюблених десертів країни. Вони надзвичайно популярні на різноманітних святах та заходах. Ці тістечка вражають ніжністю бісквіта, шоколадним ароматом та хрусткою кокосовою стружкою, створюючи неповторний смак Австралії.