Тістечка Ламінгтон

Час приготування:
180 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для тістечок Ламінгтон:
- 220-250 г борошна
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 120 мл молока
- 100 мл рослинної олії
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч.л. розпушувача (повна)
Шоколадний крем для тістечок:
- 150 мл молока
- 50 г чорного або молочного шоколаду
- 50 г цукру
- 1 ст.л. какао-порошку
- кокосова стружка - на смак
Рецепт приготування:
- Постійно збиваючи міксером, вбийте яйця в миску до отримання пишної піни. Тонким струмком додайте цукор і продовжуйте збивати на високій швидкості ще 3-5 хвилин.
- Маса повинна стати світлою та трохи густою.
- Постійно помішуючи, додайте молоко, а потім рослинну олію.
- Повільно вмішайте просіяне крізь сито борошно разом з з розпушувачем.
- Змішайте тісто на низькій швидкості міксера.
- Підготуйте прямокутну форму (20х20 см): дно встилаємо папером для випікання, борти змащуємо рослинною олією. Викладіть тісто у форму та відправте у розігріту до 180°C духовку.
- Печіть бісквіт близько півгодини, потім залиште його охолонути 10-15 хвилин.
- Переверніть бісквіт на тарілку, зніміть папір знизу коржа.
- Для глазурі: з'єднайте розтоплений шоколад з молоком, какао-порошком та цукром у малій каструлі, поставте на маленький вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння та зніміть з вогню.
- Остудіть суміш до кімнатної температури. Консистенція глазурі повинна бути рідкою, але рівномірною.
- Наріжте охолоджений бісквіт на 16 однакових кубиків.
- Акуратно обріжте всі краї.
- Занурте кожен кубик бісквіту в шоколадний крем (з обох боків тримайте 10-15 секунд).
- Обваляйте кубик у кокосовій стружці.
- Покладіть тістечко на плоску тарілку, полийте зверху невеликою кількістю крему та посипте стружкою.
- Таким чином прикрасьте всі інші тістечка Ламінгтон та викладіть на плоску тарілку. Австралійські тістечка Ламінгтон готові до подачі! Смачного!
Цікаво, що:
Тістечка Ламінгтон вперше з'явилися в Австралії на початку 20 століття. Їх вигадали як спосіб використання залишків бісквіту, а тепер це один з улюблених десертів країни. Вони надзвичайно популярні на різноманітних святах та заходах. Ці тістечка вражають ніжністю бісквіта, шоколадним ароматом та хрусткою кокосовою стружкою, створюючи неповторний смак Австралії.