Пиріг "Сирна крихта"

Пиріг "Сирна крихта"
3.9
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочна крихта:

  • 150 г борошна
  • 120 г маргарину
  • 70 г цукру
  • ½ ч. л. розпушувача
  • ¼ ч. л. солі

Сирна начинка:

  • 300 г сиру 9%
  • 70 г цукру
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. сметани
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. За півгодини до приготування відправте маргарин у морозильну камеру, щоб він став твердим. У мисці змішайте сіль з цукром, просійте борошно та розпушувач через сито. Змішайте сухі інгредієнти, а зверху натріть на великій тертці маргарин.
  2. Ретельно замісіть тісто руками (не обов'язково до однорідності, тісто повинно крошитися). Покрийте дно форми для випічки папером для випічки або злегка підсипте борошном. Розігрійте духовку до 200 °C.
  3. З'єднайте сир з цукром та сметаною, добре розітріть виделкою до однорідності. Вбийте сире яйце, додайте ванілін та збийте крем міксером на середній швидкості до ніжної та однорідної консистенції.
  4. На дно форми для випічки викладіть трохи більше половини тіста, трохи ущільніть пальцями по всій поверхні.
  5. Перелийте в форму крем.
  6. Рівномірно посипте сирний крем пісочною крихтою та відправте пиріг у підігріту духовку.
  7. Випікайте пиріг "Сирна крихта" протягом півгодини за вказаною вище температурою. Вийміть форму з духовки, накрийте легким кухонним рушником та залиште щонайменше на півгодини. Подавайте пиріг охолодженим або трохи теплим. Смачного чаювання!

Солодка ніжність і хрустка пісочна крихта доповнюють один одного в цьому дивовижному рецепті "Сирна крихта". Скрізь, де торкається сирний крем, кожен шматочок стає неймовірно ніжним та насиченим смаком. А хрустка пісочна основа просто тане у роті, нагадуючи вам про вишукані десерти бабусі. Цей пиріг - ідеальний спосіб солодкої втіхи під час дружнього чаювання чи самотнього вечора. Спробуйте його один раз, і він назавжди ввійде у ваш рецептурний арсенал.