Пиріг "Сирна крихта"
Кухня
Інгредієнти:
Пісочна крихта:
- 150 г борошна
- 120 г маргарину
- 70 г цукру
- ½ ч. л. розпушувача
- ¼ ч. л. солі
Сирна начинка:
- 300 г сиру 9%
- 70 г цукру
- 1 яйце
- 3 ст. л. сметани
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
- За півгодини до приготування відправте маргарин у морозильну камеру, щоб він став твердим. У мисці змішайте сіль з цукром, просійте борошно та розпушувач через сито. Змішайте сухі інгредієнти, а зверху натріть на великій тертці маргарин.
- Ретельно замісіть тісто руками (не обов'язково до однорідності, тісто повинно крошитися). Покрийте дно форми для випічки папером для випічки або злегка підсипте борошном. Розігрійте духовку до 200 °C.
- З'єднайте сир з цукром та сметаною, добре розітріть виделкою до однорідності. Вбийте сире яйце, додайте ванілін та збийте крем міксером на середній швидкості до ніжної та однорідної консистенції.
- На дно форми для випічки викладіть трохи більше половини тіста, трохи ущільніть пальцями по всій поверхні.
- Перелийте в форму крем.
- Рівномірно посипте сирний крем пісочною крихтою та відправте пиріг у підігріту духовку.
- Випікайте пиріг "Сирна крихта" протягом півгодини за вказаною вище температурою. Вийміть форму з духовки, накрийте легким кухонним рушником та залиште щонайменше на півгодини. Подавайте пиріг охолодженим або трохи теплим. Смачного чаювання!
Солодка ніжність і хрустка пісочна крихта доповнюють один одного в цьому дивовижному рецепті "Сирна крихта". Скрізь, де торкається сирний крем, кожен шматочок стає неймовірно ніжним та насиченим смаком. А хрустка пісочна основа просто тане у роті, нагадуючи вам про вишукані десерти бабусі. Цей пиріг - ідеальний спосіб солодкої втіхи під час дружнього чаювання чи самотнього вечора. Спробуйте його один раз, і він назавжди ввійде у ваш рецептурний арсенал.