Дріжджові булочки з цукром

Дріжджові булочки з цукром
3.8
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500-600 г борошна
  • 250 мл молока
  • 250 г цукру (200 г для начинки та посипки, 50 г в тісто)
  • 120 мл рослинної олії
  • 8 г сухих дріжджів
  • 0,5 ч.л. солі
  • яйце для змащування

Рецепт приготування:

  1. Поєднайте дріжджі з половиною цукру (50 г), додайте тепле молоко і олію однієї температури (30-40С). Ретельно змішайте та залиште на 10-15 хвилин у теплому місці.
  2. Поступово додавайте до утвореної піни з дріжджів просіяне борошно, перемішуючи його через сито. Замісіть м'яке тісто, прикрийте його вологою легкою серветкою та поставте в тепле приміщення (до 30С) на 30-60 хвилин, доки об'єм тіста не подвоїться.
  3. Розділіть тісто (коли підійде) на 12 рівних за розміром та вагою шматків, скотіть з них кульки, а потім по черзі розкатайте кожну в квадратний коржик. Рівномірно посипте коржик залишком сахару.
  4. Закрутіть коржик зі смачним цукром у рулетик, прижміть край тіста до рулету по всій довжині.
  5. З'єднайте обидва кінця рулету та добре прижміть їх пальцями.
  6. Розріжте кожен скручений рулет впоперек гострим ножем, не дотягуючи до кінця.
  7. Розправте кожен нарізаний рулет у форму сердечка. Створіть таким чином сердечка з залишених заготівель.
  8. Викладіть усі булочки на лист, вкритий папером для випікання. Залиште булочки на 15-20 хвилин у теплому місці.
  9. Розбийте яйце виделкою до однорідності і змастіть ним силіконовою щітою поверхню булочок. Посипте залишком цукру (по 1 ч.л. цукру на кожний виріб) і поставте в попередньо розігріту духовку.
  10. Випікайте дріжджові булочки зі смачним цукром близько 20-25 хвилин при 180С, доки вони стануть злегка рум'яними. Вийміть лист із духовки, прикрийте легким кухонним рушником і дайте постояти 15-20 хвилин. Подаються плюшки зі смачним цукром теплими, особливо смачно з молоком або чаєм. Смачного!

Ці чарівні булочки не тільки смачні, але й мають неймовірний вигляд завдяки своїй формі сердечок. Вони стануть чудовим солодким додатком до сніданку або чаю з друзями. Спробуйте цей рецепт, порадуйте своїх близьких чудовим смаком та ароматом домашніх булочок.