Дріжджові булочки з цукром
Кухня
Інгредієнти:
- 500-600 г борошна
- 250 мл молока
- 250 г цукру (200 г для начинки та посипки, 50 г в тісто)
- 120 мл рослинної олії
- 8 г сухих дріжджів
- 0,5 ч.л. солі
- яйце для змащування
Рецепт приготування:
- Поєднайте дріжджі з половиною цукру (50 г), додайте тепле молоко і олію однієї температури (30-40С). Ретельно змішайте та залиште на 10-15 хвилин у теплому місці.
- Поступово додавайте до утвореної піни з дріжджів просіяне борошно, перемішуючи його через сито. Замісіть м'яке тісто, прикрийте його вологою легкою серветкою та поставте в тепле приміщення (до 30С) на 30-60 хвилин, доки об'єм тіста не подвоїться.
- Розділіть тісто (коли підійде) на 12 рівних за розміром та вагою шматків, скотіть з них кульки, а потім по черзі розкатайте кожну в квадратний коржик. Рівномірно посипте коржик залишком сахару.
- Закрутіть коржик зі смачним цукром у рулетик, прижміть край тіста до рулету по всій довжині.
- З'єднайте обидва кінця рулету та добре прижміть їх пальцями.
- Розріжте кожен скручений рулет впоперек гострим ножем, не дотягуючи до кінця.
- Розправте кожен нарізаний рулет у форму сердечка. Створіть таким чином сердечка з залишених заготівель.
- Викладіть усі булочки на лист, вкритий папером для випікання. Залиште булочки на 15-20 хвилин у теплому місці.
- Розбийте яйце виделкою до однорідності і змастіть ним силіконовою щітою поверхню булочок. Посипте залишком цукру (по 1 ч.л. цукру на кожний виріб) і поставте в попередньо розігріту духовку.
- Випікайте дріжджові булочки зі смачним цукром близько 20-25 хвилин при 180С, доки вони стануть злегка рум'яними. Вийміть лист із духовки, прикрийте легким кухонним рушником і дайте постояти 15-20 хвилин. Подаються плюшки зі смачним цукром теплими, особливо смачно з молоком або чаєм. Смачного!
Ці чарівні булочки не тільки смачні, але й мають неймовірний вигляд завдяки своїй формі сердечок. Вони стануть чудовим солодким додатком до сніданку або чаю з друзями. Спробуйте цей рецепт, порадуйте своїх близьких чудовим смаком та ароматом домашніх булочок.