Кекс з курагою

Кекс з курагою
3.7
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200-250 г борошна
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 100-130 мл кефіру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г кураги
  • пакетик (11 г) розпушувача тіста
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/5 ч.л. ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Поріжте вершкове масло на кубики і розтопіть на водяній бані або у мікрохвильовці. Охолодіть до кімнатної температури.
  2. Збийте розтоплене масло міксером, поступово додаючи цукор, і продовжуйте збивати до його майже повного розчинення. Потім додайте по одному курячі яйця та збивайте ще кілька хвилин на високій швидкості, поки не утвориться пишна кремова консистенція.
  3. Влийте кефір і перемішайте ложкою або збийте міксером на низькій швидкості.
  4. Курагу замочіть у гарячій воді на 15 хвилин. Після цього злийте воду, обсушіть сухофрукти на рушнику, після чого поріжте невеликими шматочками. Додайте до масляно-кефірної маси та перемішайте.
  5. Через сито просійте борошно з сіллю, розпушувачем тіста та ваніліном. Помішайте суміш ложкою.
  6. Помішуючи яєчну масу з курагою, поступово додавайте суху суміш.
  7. Замішуйте однорідне тісто до повного розчинення борошна.
  8. Форму для випічки встиліть папером для випічки та перекладіть туди всі інгредієнти. Рівномірно розподіліть поверхню тіста і поставте кекс у попередньо розігріту до 180°C духовку.
  9. Печіть кекс з курагою на кефірі близько 50 хвилин за вказаною температурою. Потім вимкніть духовку, відчиніть дверцята і залиште форму на 10 хвилин.
  10. Вийміть форму з духовки, переверніть на велику плоску тарілку і зніміть з кексу пекарський папір.
  11. Посипте теплий кекс цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного чаювання!

Приготуйте цей ароматний кекс та насолоджуйтесь його ніжним смаком під час вечірнього чаю, або в будь-який інший час доби. Експериментуйте зі спеціями та додатковими начинками, щоб створити свій унікальний рецепт кексу!