Кекс з курагою
Кухня
Інгредієнти:
- 200-250 г борошна
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 100-130 мл кефіру
- 100 г вершкового масла
- 100 г кураги
- пакетик (11 г) розпушувача тіста
- 1/4 ч.л. солі
- 1/5 ч.л. ваніліну
Рецепт приготування:
- Поріжте вершкове масло на кубики і розтопіть на водяній бані або у мікрохвильовці. Охолодіть до кімнатної температури.
- Збийте розтоплене масло міксером, поступово додаючи цукор, і продовжуйте збивати до його майже повного розчинення. Потім додайте по одному курячі яйця та збивайте ще кілька хвилин на високій швидкості, поки не утвориться пишна кремова консистенція.
- Влийте кефір і перемішайте ложкою або збийте міксером на низькій швидкості.
- Курагу замочіть у гарячій воді на 15 хвилин. Після цього злийте воду, обсушіть сухофрукти на рушнику, після чого поріжте невеликими шматочками. Додайте до масляно-кефірної маси та перемішайте.
- Через сито просійте борошно з сіллю, розпушувачем тіста та ваніліном. Помішайте суміш ложкою.
- Помішуючи яєчну масу з курагою, поступово додавайте суху суміш.
- Замішуйте однорідне тісто до повного розчинення борошна.
- Форму для випічки встиліть папером для випічки та перекладіть туди всі інгредієнти. Рівномірно розподіліть поверхню тіста і поставте кекс у попередньо розігріту до 180°C духовку.
- Печіть кекс з курагою на кефірі близько 50 хвилин за вказаною температурою. Потім вимкніть духовку, відчиніть дверцята і залиште форму на 10 хвилин.
- Вийміть форму з духовки, переверніть на велику плоску тарілку і зніміть з кексу пекарський папір.
- Посипте теплий кекс цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного чаювання!
Приготуйте цей ароматний кекс та насолоджуйтесь його ніжним смаком під час вечірнього чаю, або в будь-який інший час доби. Експериментуйте зі спеціями та додатковими начинками, щоб створити свій унікальний рецепт кексу!