Ванільний бісквіт

Ванільний бісквіт
3.7
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 180 г цукру
  • 180 г борошна
  • 50 мл рослинної олії
  • 50 мл окропу
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте форму для випічки, викладіть її пергаментом або змастіть вершками та посипте панірувальними сухариками. Розігрійте духовку до 180 °C.

  2. Збийте яйця в пухку піну за допомогою міксера. Поступово додавайте цукор та ванільний цукор, не припиняючи збивати. Продовжуйте збивати яйця на високій швидкості до отримання маси дуже пишної консистенції та майже білого кольору.

  3. Просійте борошно разом з розпушувачем в окрему миску та ретельно перемішайте. Зменшіть швидкість міксера до низької і додайте суміш борошна. Потім додайте до бісквітного тіста гарячу воду та рослинну олію.

  4. Перекладіть тісто в підготовлену форму для випічки і поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Як тільки верх стане золотистим, вийміть форму з духовки і прикрийте легким рушником.

  5. Через 10-15 хвилин обережно перекладіть бісквіт на решітку. Дайте йому трохи висохнути. Готовий бісквіт можна розрізати на коржі та використовувати для приготування торта. Або просто прикрасити цукровою пудрою або полити глазур'ю і подавати до столу. Смачного!

Цікаві факти про бісквіт:

  • бісквіт має французьке походження і означає "бездріжджовий" або "легкий як пір'я".
  • цей вид тіста є одним із найбільш поширених для випічки тортів та пирогів.
  • легкість бісквіта досягається завдяки використанню великої кількості повітря при збиванні яєць.
  • у більшості рецептів бісквіту використовуються яйця, цукор, борошно та жир (олія або вершки).
  • бісквіт може бути використаний як основа для різноманітних десертів, від простого бісквітного торту до торту "Чарлстон" чи "Наполеон".
  • відчувайте себе справжнім кондитером і експериментуйте з додаванням різних ароматизаторів та начинок до вашого бісквіту.