Ванільний бісквіт
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 180 г цукру
- 180 г борошна
- 50 мл рослинної олії
- 50 мл окропу
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування:
-
Підготуйте форму для випічки, викладіть її пергаментом або змастіть вершками та посипте панірувальними сухариками. Розігрійте духовку до 180 °C.
-
Збийте яйця в пухку піну за допомогою міксера. Поступово додавайте цукор та ванільний цукор, не припиняючи збивати. Продовжуйте збивати яйця на високій швидкості до отримання маси дуже пишної консистенції та майже білого кольору.
-
Просійте борошно разом з розпушувачем в окрему миску та ретельно перемішайте. Зменшіть швидкість міксера до низької і додайте суміш борошна. Потім додайте до бісквітного тіста гарячу воду та рослинну олію.
-
Перекладіть тісто в підготовлену форму для випічки і поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Як тільки верх стане золотистим, вийміть форму з духовки і прикрийте легким рушником.
-
Через 10-15 хвилин обережно перекладіть бісквіт на решітку. Дайте йому трохи висохнути. Готовий бісквіт можна розрізати на коржі та використовувати для приготування торта. Або просто прикрасити цукровою пудрою або полити глазур'ю і подавати до столу. Смачного!
Цікаві факти про бісквіт:
- бісквіт має французьке походження і означає "бездріжджовий" або "легкий як пір'я".
- цей вид тіста є одним із найбільш поширених для випічки тортів та пирогів.
- легкість бісквіта досягається завдяки використанню великої кількості повітря при збиванні яєць.
- у більшості рецептів бісквіту використовуються яйця, цукор, борошно та жир (олія або вершки).
- бісквіт може бути використаний як основа для різноманітних десертів, від простого бісквітного торту до торту "Чарлстон" чи "Наполеон".
- відчувайте себе справжнім кондитером і експериментуйте з додаванням різних ароматизаторів та начинок до вашого бісквіту.