Печиво на кефірі та маргарині
Кухня
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 200 г цукру (+ невелика кількість для посипання печива)
- 120-150 мл кефіру
- 100 г маргарину
- 1 яйце
- половина чайної ложки соди
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Заздалегідь вийміть маргарин з холодильника і залиште його протягом 20-30 хвилин при кімнатній температурі, щоб він став дуже м'яким. З'єднайте кефір із содою, ретельно розмішайте і залиште на 10 хвилин.
- За допомогою міксера збийте маргарин до пухкості, додайте яйце, насипте цукор і продовжуйте збивати ще приблизно 5 хвилин до повного розчинення крихти цукру. Тоненьким струмочком додайте кефір із содою і продовжуйте збивати до однорідності.
- Поступово додавайте борошно, додайте щіпку солі, замісіть м'яке тісто, яке не прилипає до рук. Заверніть його у харчову плівку та поставте в холодильник принаймні на півгодини.
- Після цього часу розігрійте духовку до 180°C, лист викладіть пергаментом. Розкатайте тісто на товщину 1 см і виріжте з нього печиво за допомогою спеціальних формочок або келиха. Перекладіть вироби на лист і поставте в розігріту духовку.
- Пекіть печиво на кефірі та маргарині протягом близько 15 хвилин. Вийміть лист з духовки, охолодіть печиво і подавайте до столу, коли воно повністю остигне. Смакуйте печиво разом із філіжанкою кави або чаю.
Цей рецепт заварного печива на кефірі та маргарині простий у приготуванні, а результат виправдовує всі очікування. Зробіть кулінарний експеримент і додайте до тіста шматочки шоколаду, цукрову пудру або цитрусову цедру, щоб розширити його смакові горизонти. Смачного!