Печиво на кефірі та маргарині

Печиво на кефірі та маргарині
3.8
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 г борошна
  • 200 г цукру (+ невелика кількість для посипання печива)
  • 120-150 мл кефіру
  • 100 г маргарину
  • 1 яйце
  • половина чайної ложки соди
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь вийміть маргарин з холодильника і залиште його протягом 20-30 хвилин при кімнатній температурі, щоб він став дуже м'яким. З'єднайте кефір із содою, ретельно розмішайте і залиште на 10 хвилин.
  2. За допомогою міксера збийте маргарин до пухкості, додайте яйце, насипте цукор і продовжуйте збивати ще приблизно 5 хвилин до повного розчинення крихти цукру. Тоненьким струмочком додайте кефір із содою і продовжуйте збивати до однорідності.
  3. Поступово додавайте борошно, додайте щіпку солі, замісіть м'яке тісто, яке не прилипає до рук. Заверніть його у харчову плівку та поставте в холодильник принаймні на півгодини.
  4. Після цього часу розігрійте духовку до 180°C, лист викладіть пергаментом. Розкатайте тісто на товщину 1 см і виріжте з нього печиво за допомогою спеціальних формочок або келиха. Перекладіть вироби на лист і поставте в розігріту духовку.
  5. Пекіть печиво на кефірі та маргарині протягом близько 15 хвилин. Вийміть лист з духовки, охолодіть печиво і подавайте до столу, коли воно повністю остигне. Смакуйте печиво разом із філіжанкою кави або чаю.

Цей рецепт заварного печива на кефірі та маргарині простий у приготуванні, а результат виправдовує всі очікування. Зробіть кулінарний експеримент і додайте до тіста шматочки шоколаду, цукрову пудру або цитрусову цедру, щоб розширити його смакові горизонти. Смачного!