Пиріг з апельсином у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 великий апельсин
- близько 150 г борошна
- 2 яйця
- 120 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1,5 чайної ложки розпушувача (розпушувач для тіста)
- 1 ч.л. ванільного цукру
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Вийміть вершкове масло з холодильника і залиште його на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким.
- Помийте апельсин у теплій воді, обсушіть його та зніміть тонкий шар цедри. Натріть цедру на дрібній тертці та відкладіть у бік. Вичавіть сік з плоду і процідіть його через сито.
- Збийте вершкове масло міксером і додайте тонким струмочком цукор з ванільним цукром. Збивайте ще 5 хвилин до повного розчинення кристаліків цукру. Додайте сирі яйця і знову перемішайте масу міксером до однорідної консистенції після кожного додавання.
- Додайте просіяне борошно, розпушувач та щіпку солі до отриманої кремової маси, пропускаючи всі сухі інгредієнти через сито. Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом і перекладіть туди тісто.
- Випікайте апельсиновий пиріг у мультиварці протягом 30 хвилин за програмою "Випічка". Обережно вийміть пиріг на решітку і дайте йому повністю охолонути. Теплий пиріг з апельсином можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю. Смачного чаювання!