Пиріг з апельсином у мультиварці

Пиріг з апельсином у мультиварці
4.3
(7)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий апельсин
  • близько 150 г борошна
  • 2 яйця
  • 120 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1,5 чайної ложки розпушувача (розпушувач для тіста)
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Вийміть вершкове масло з холодильника і залиште його на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким.
  2. Помийте апельсин у теплій воді, обсушіть його та зніміть тонкий шар цедри. Натріть цедру на дрібній тертці та відкладіть у бік. Вичавіть сік з плоду і процідіть його через сито.
  3. Збийте вершкове масло міксером і додайте тонким струмочком цукор з ванільним цукром. Збивайте ще 5 хвилин до повного розчинення кристаліків цукру. Додайте сирі яйця і знову перемішайте масу міксером до однорідної консистенції після кожного додавання.
  4. Додайте просіяне борошно, розпушувач та щіпку солі до отриманої кремової маси, пропускаючи всі сухі інгредієнти через сито. Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом і перекладіть туди тісто.
  5. Випікайте апельсиновий пиріг у мультиварці протягом 30 хвилин за програмою "Випічка". Обережно вийміть пиріг на решітку і дайте йому повністю охолонути. Теплий пиріг з апельсином можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю. Смачного чаювання!