Печиво на кислому молоці
Кухня
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 450 мл простокваши
- 100 г цукру
- 3 ст.л. рослинної олії
- 30 г вершкового масла
- 1 ст.л. лимонного соку
- пол-ч.л. соди (гашеної оцтом)
Рецепт приготування:
- Розтопіть вершкове масло майже до рідинного стану, охолодіть його і змішайте з простоквашею та цукром. Змішуйте масу, доки цукрові кристали майже розчиняться.
- Поступово додавайте половину кількості борошна в суміш, помішуючи. Погашену соду додайте до тіста разом з лимонним соком і добре перемішайте. Потім поступово додайте залишок борошна, долийте рослинну олію ложкою і замішайте густе тісто.
- Накрийте тісто рушником або плівкою та залиште протягом півгодини при кімнатній температурі. За цей час попередньо розігрійте духовку до 180 °C та приготуйте пергаментний аркуш для листа.
- Розкатайте тісто на товщину близько 0,5 см, виріжте формочками для печива або використовуйте чарку або склянку, щоб вирізати печиво. Розташуйте вироби з тіста на листі.
- Пекіть печиво на простокваші протягом близько 15 хвилин при заданій температурі до золотистої скоринки. Вийміть лист і дайте печиву повністю охолонути перед подачею до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Простокваша є традиційним українським напоєм, який використовується в кулінарії для приготування різноманітних страв. Вона надає печиву ніжності та особливого смаку. Насолоджуйтесь цим унікальним традиційним українським печивом!