Печиво на кислому молоці

Печиво на кислому молоці
4.8
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 г борошна
  • 450 мл простокваши
  • 100 г цукру
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • пол-ч.л. соди (гашеної оцтом)

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло майже до рідинного стану, охолодіть його і змішайте з простоквашею та цукром. Змішуйте масу, доки цукрові кристали майже розчиняться.
  2. Поступово додавайте половину кількості борошна в суміш, помішуючи. Погашену соду додайте до тіста разом з лимонним соком і добре перемішайте. Потім поступово додайте залишок борошна, долийте рослинну олію ложкою і замішайте густе тісто.
  3. Накрийте тісто рушником або плівкою та залиште протягом півгодини при кімнатній температурі. За цей час попередньо розігрійте духовку до 180 °C та приготуйте пергаментний аркуш для листа.
  4. Розкатайте тісто на товщину близько 0,5 см, виріжте формочками для печива або використовуйте чарку або склянку, щоб вирізати печиво. Розташуйте вироби з тіста на листі.
  5. Пекіть печиво на простокваші протягом близько 15 хвилин при заданій температурі до золотистої скоринки. Вийміть лист і дайте печиву повністю охолонути перед подачею до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Простокваша є традиційним українським напоєм, який використовується в кулінарії для приготування різноманітних страв. Вона надає печиву ніжності та особливого смаку. Насолоджуйтесь цим унікальним традиційним українським печивом!