Печиво з горіхами

Печиво з горіхами
3.7
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 70 г горіхів
  • 60 г цукрової пудри (або цукру)
  • 1 жовток яйця
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте на шматочки і залиште принаймні на півгодини при кімнатній температурі, щоб масло стало дуже м'яким.
  2. Очистіть горіхи, обсмажте їх на невеликому вогні на сухій сковорідці до появи приємного аромату, помішуючи лопаткою. Потім повністю охолодіть горіхи і подрібніть їх на середні шматочки.
  3. Збийте вершкове масло міксером, додайте цукрову пудру та продовжуйте збивати до отримання пишної кремової маси. Просійте борошно через сито разом з сіллю і додайте до масляної маси, замісіть тісто.
  4. Додайте до тіста більшу частину горіхів та ретельно вимісіть тісто руками. Сформуйте тісто в ковбаску діаметром близько 4 см. Заверніть горіхове тісто для печива в харчову плівку та поставте в холодильник на 1-2 години.
  5. Підготуйте лист, вкритий пергаментним папером. Розігрійте духовку до 180°C. Відокреміть жовток від білка і змішайте його виделкою з 1 ст.л. молока. Наріжте охолоджений брусок тіста на шматочки товщиною близько 5 мм, розкладіть вироби на лист.
  6. Рівномірно покрийте печиво жовтковою сумішшю і посипте залишками горіхів. Печіть пісочне печиво з горіхами приблизно 15 хвилин. Потім вийміть лист, дайте виробам повністю охолонути і подавайте з чаєм або з молоком. Смачного!

Цікаве доповнення:

Печиво з горіхами - це не тільки смачна випічка, але й корисна страва. Горіхи містять велику кількість антиоксидантів, які сприяють зміцненню імунітету та захисту від різних захворювань. Крім того, вони багаті на корисні жири, вітаміни та мінерали, які покращують роботу мозку та сприяють здоров'ю серця. Так що насолоджуйтесь цим чудовим печивом, даруйте своєму організму користь та задоволення одночасно!