Осетинський пиріг з капустою
Час приготування:
120 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для осетинського пирога:
- 500 г борошна
- 400 мл кефіру 3,2%
- 1 яйце
- 2 ст. л. сметани 20%
- 2 ч. л. сухих дріжджів
- 1 ч. л. цукру
- ½ ч. л. солі
Капустяна начинка для осетинського пирога:
- 0,5 кг білокачанної капусти
- 2 яйця
- 1 невелика цибулина
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Розімніть дріжджі разом з борошном та сіллю в одну миску, додайте цукор і перемішайте. Поступово доливайте теплий кефір, помішуючи суху суміш, і замісіть однорідне тісто.
- Додайте до тіста сире яйце та сметану. Перемішуйте руками до отримання однорідної маси. Покрийте тісто легкою серветкою або харчовою плівкою та залиште протягом 1 години в теплому місці.
- Очистіть та дрібно наріжте цибулю. Наріжте капусту дуже тонкою соломкою. Розігрійте на сковороді 3-4 ст. л. рослинної олії та обсмажте цибулю на помірному вогні до золотистого кольору.
- Додайте капусту, збільшіть вогонь до середнього та обсмажте, помішуючи, близько 10 хвилин. Далі додайте близько 150 мл води та тушкуйте на маленькому вогні ще півгодини, часто помішуючи лопаткою.
- Перед завершенням додайте сіль та перець до капусти за смаком, зніміть з вогню та залиште під кришкою на деякий час.
- Залийте яйця холодною водою, доведіть до кипіння та варіть їх вкрутую (10 хвилин). Потім злийте кип'яток, залийте варені яйця льодяною водою та дайте повністю охолонути.
- Очистіть та подрібніть варені яйця за допомогою блендера, міксера або виделки. Змішайте в одній мисці капусту зі вареними яйцями.
- Розділіть тісто на 4 рівні частини та по черзі розкатайте кожну з них в тонке коло. Покладіть трохи начинки в центрі. З'єднайте та стисніть краї кола над начинкою.
- Переверніть пиріг "швом" вниз та розкатайте його качалкою в різних напрямках. Знову переверніть і розкатайте. Готовий осетинський пиріг повинен мати товщину близько 1,5 см. Зверху зробіть невеликий круглий отвір для виходу пари.
- Таким чином сформуйте всі 4 пироги. Розігрійте духовку до 200°C та по черзі випікайте на листі з папером для випічки до золотистої скоринки (приблизно 15 хвилин).
- Розтопіть вершкове масло та змастіть гарячий осетинський пиріг з капустою. Подавайте до столу з чаєм або молоком. Смачного!
Доповнення:
Осетинський пиріг є стравою кавказької кухні, яка має свою багату історію та традиції. Цей пиріг відомий своїм неповторним смаком і ароматом. Унікальна технологія приготування тіста та використання свіжої капусти в начинці робить його по-справжньому особливим. Це чудова страва, щоб відсвяткувати зустріч з родиною та друзями. Спробуйте осетинський пиріг з капустою і насолоджуйтеся кавказьким смаком у своїй власній кухні!