Осетинський пиріг з капустою

Осетинський пиріг з капустою
4.2
(15)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для осетинського пирога:

  • 500 г борошна
  • 400 мл кефіру 3,2%
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. сметани 20%
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру
  • ½ ч. л. солі

Капустяна начинка для осетинського пирога:

  • 0,5 кг білокачанної капусти
  • 2 яйця
  • 1 невелика цибулина
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розімніть дріжджі разом з борошном та сіллю в одну миску, додайте цукор і перемішайте. Поступово доливайте теплий кефір, помішуючи суху суміш, і замісіть однорідне тісто.
  2. Додайте до тіста сире яйце та сметану. Перемішуйте руками до отримання однорідної маси. Покрийте тісто легкою серветкою або харчовою плівкою та залиште протягом 1 години в теплому місці.
  3. Очистіть та дрібно наріжте цибулю. Наріжте капусту дуже тонкою соломкою. Розігрійте на сковороді 3-4 ст. л. рослинної олії та обсмажте цибулю на помірному вогні до золотистого кольору.
  4. Додайте капусту, збільшіть вогонь до середнього та обсмажте, помішуючи, близько 10 хвилин. Далі додайте близько 150 мл води та тушкуйте на маленькому вогні ще півгодини, часто помішуючи лопаткою.
  5. Перед завершенням додайте сіль та перець до капусти за смаком, зніміть з вогню та залиште під кришкою на деякий час.
  6. Залийте яйця холодною водою, доведіть до кипіння та варіть їх вкрутую (10 хвилин). Потім злийте кип'яток, залийте варені яйця льодяною водою та дайте повністю охолонути.
  7. Очистіть та подрібніть варені яйця за допомогою блендера, міксера або виделки. Змішайте в одній мисці капусту зі вареними яйцями.
  8. Розділіть тісто на 4 рівні частини та по черзі розкатайте кожну з них в тонке коло. Покладіть трохи начинки в центрі. З'єднайте та стисніть краї кола над начинкою.
  9. Переверніть пиріг "швом" вниз та розкатайте його качалкою в різних напрямках. Знову переверніть і розкатайте. Готовий осетинський пиріг повинен мати товщину близько 1,5 см. Зверху зробіть невеликий круглий отвір для виходу пари.
  10. Таким чином сформуйте всі 4 пироги. Розігрійте духовку до 200°C та по черзі випікайте на листі з папером для випічки до золотистої скоринки (приблизно 15 хвилин).
  11. Розтопіть вершкове масло та змастіть гарячий осетинський пиріг з капустою. Подавайте до столу з чаєм або молоком. Смачного!

Доповнення:

Осетинський пиріг є стравою кавказької кухні, яка має свою багату історію та традиції. Цей пиріг відомий своїм неповторним смаком і ароматом. Унікальна технологія приготування тіста та використання свіжої капусти в начинці робить його по-справжньому особливим. Це чудова страва, щоб відсвяткувати зустріч з родиною та друзями. Спробуйте осетинський пиріг з капустою і насолоджуйтеся кавказьким смаком у своїй власній кухні!