Салат з курки та броколі
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г броколі (свіжої або розмороженої)
- 1 куряча грудка, вагою близько 600 г
- 150 г винограду (можна замінити на 50 г ізюму)
- 150 г бекону
- 50 г грецьких горіхів (можна замінити будь-якими іншими)
- 0,5 цибулини
- 3 ст.л. майонезу
- 2 ст.л. лимонного соку
- сіль, перець за смаком
- 150 мл води, 4 ст.л. оцту і 2 ст.л. цукру для маринаду
Рецепт приготування:
- Курячу грудку промийте і опустіть у киплячу (!) трохи підсолену воду. Варіть при слабкому кипінні до готовності протягом півгодини. Після чого охолодіть, відокремте м'ясо від шкіри і кісток, розберіть руками на волокна.
- Цибулю очистіть і поріжте половину напівкільцями. Покладіть в невелику миску, залийте маринадом з теплої води, цукру та оцту, залиште маринуватися на 20-30 хвилин.
- Бекон поріжте тонкими скибочками і підсмажте на сухій сковороді (на середньому вогні) до золотистої скоринки. Промокніть бекон паперовим рушником, щоб позбавитися зайвого жиру.
- Броколі відваріть до готовності в киплячій воді і розберіть на суцвіття. Виноград промийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Ізюм залийте на 15 хвилин гарячою водою (майже кип'ятком), а потім просушіть його на рушнику.
- Грецькі горіхи очистіть від шкаралупи і обсмажте на сухій сковороді до появи приємного горіхового аромату. В невеликій мисці змішайте майонез з лимонним соком, трохи підсоліть і поперчіть.
- Об'єднайте всі інгредієнти в одній салатниці.
- Полийте салат соусом і перемішайте.
- Смачного!
Спробуйте цей салат та пориньте у море смакових відчуттів. Різноманітність і поєднання інгредієнтів зроблять ваш стіл найпопулярнішим на будь-якому святі чи обіді!