Салат "Весняний вітерець"

Салат "Весняний вітерець"
3.8
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 помідори
  • 3 огірки
  • 200 г редиски
  • пучок салатних листків (100 г)
  • 100 г сметани
  • 2 яйця
  • пучок зеленої цибулі (70 г)
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • кілька гілочок петрушки і кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Усі овочі та зелень ретельно промийте і дайте стекти воді. Яйця залийте холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання трохи зменшіть вогонь і варіть до готовності протягом 10 хвилин при слабкому кипінні. Зніміть каструлю з вогню, злийте окріп та залийте варені яйця льодяною водою, дайте їм повністю охолонути.
  2. Більшу частину салатних листків нарвіть руками і складіть в миску. Помідори наріжте тонкими солом'яними часточками, огірки напівкільцями, редиску також тонкими часточками. Додайте нарізані овочі до листків салату.
  3. Весь зелений пучок подрібніть ножем і додайте до інших овочів.
  4. Посоліть, поперчіть, додайте лимонний сік та заправте салат на свій смак: сметаною, майонезом або рослинною олією. Перемішайте, розкладіть по тарілках (на кожну покладіть 1-2 листки салату) і прикрасьте кожну порцію часточками варених яєць. Салат "Весняний вітерець" готовий, смачного!

Цікаво:

Цей салат - справжня весняна феєрія кольорів і смаків. Спробуйте експериментувати з заправкою, додаючи свої улюблені інгредієнти для неповторного смаку!