Шаровий салат "Смарагдовий розсип"
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе
- 2 помідори
- 4 яйця
- 300 г майонезу
- 3 ківі
- 1 цибулина
- 100 г твердого сиру
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти: промийте куряче філе, вимийте всі овочі і дайте їм обсохнути. Яйця залийте холодною водою, поставте на вогонь і варіть 10 хвилин після закипання, потім перекладіть їх в холодну воду для охолодження.
- Курку опустіть в каструлю з киплячою підсоленою водою і варіть приблизно 40 хвилин з моменту закипання. Потім охолодіть філе, відчистіть від шкіри та кісток, поріжте м'ясо невеликими шматочками або розберіть руками на волокна.
- Цибулю очистіть і наріжте якомога дрібніше, складіть у сито та обдайте кип'ятком. Дайте стекти воді і викладіть нарізану цибулю зверху на курку. Цю курку, попередньо, викладіть рівним шаром на відповідну тарілку.
- Змастіть шар салату майонезом.
- Сир натріть на крупну тертку і посипте ним майонез.
- Помідори дрібно наріжте, змішайте з частиною репчастої цибулі та викладіть зверху сиру.
- Змастіть все тонким шаром майонезу.
- Варені яйця очистіть від шкаралупи і натріть на крупну тертку.
- Знову покрийте салат майонезом. Повторіть всі шари в тому ж порядку ще раз.
- Киві очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками і рівномірно покрийте ними весь салат. Відкладіть страву на 1-2 години в холодильник для просочення шарів.
- Вийміть салат "Смарагдовий розсип" з холодильника та подавайте до столу. Смачного!