Салат "Царський" з червоною ікрою
Кухня
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 4 картоплини
- 400-500 г кальмарів
- 200 г крабових паличок
- 200 г майонезу
- 150 г твердого сиру
- 1 баночка червоної ікри (140 г)
- невеликий пучок кропу
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Картоплю промийте, опустіть у киплячу воду та варіть приблизно 30 хвилин, доки вона не стане м'якою. Охолоджену варену картоплю очистіть від шкірки.
- Кальмари промийте та опустіть у киплячу солону воду. Варіть приблизно хвилину (максимум!) при слабкому кипінні. Вийміть їх на тарілку і залиште до повного охолодження.
- Яйця залийте холодною водою і поставте на вогонь, варіть 10 хвилин. Злийте кип'яток, залийте варені яйця холодною водою, дайте їм повністю охолонути і очистіть від шкаралупи.
- Білок відділіть від жовтка і натріть на крупній тертці. Жовток дрібно натріть або подрібніть виделкою.
- Картоплю натріть на крупній тертці.
- Крабові палички очистіть від плівки і наріжте кубиками.
- Охолоджені кальмари наріжте соломкою. Якщо є хрящова пластина - видаліть її.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Плоску велику тарілку трохи змастіть рослинною олією і покладіть перший шар, з тертої вареної картоплі. Посоліть, поперчіть, покрийте сіткою майонезу і викладіть в "клітинки" трохи червоної ікри (1-2 столові ложки).
- Наступним шаром викладіть кальмари, покрийте їх майонезом і викладіть в клітинки ще трохи червоної ікри.
- Покрийте салат натертими білками, прикрасьте сіткою майонезу та знову викладіть ікру в вільні клітинки.
- Наступний крок - шар крабових паличок та майонез. Покрийте палички тертими жовтками, змастіть майонезом.
- Рівномірно покрийте салат натертим сиром. Прикрасьте готовий "Царський" салат сіткою майонезу, червоною ікрою та дрібно нарізаною зеленню кропу. Доречно дати салату просочитися декілька годин у холодильнику, він стане ще смачнішим.
Цікавий факт:
"Царський" салат, завдяки розкішному поєднанню кальмарів та ікри, вважається дійсно царським смаком і створює святкову атмосферу на будь-якому обіді чи вечері. Насолоджуйтеся розкішшю та гастрономічним витвором мистецтва!