Салат із ростбіфом
Кухня
Інгредієнти:
- 3 болгарських перця
- 300-350 г помідорів черрі (10 шт)
- 200 г сиру Фета
- пучок руколи (70-80 г)
- сіль, перець за смаком
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. бальзамічного оцту
Для ростбифу:
- 500 г вирізки яловичини
- 4 зубчики часнику
- 3 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
- 2-3 гілочки розмарину
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте яловичину і обсушіть її серветками або паперовим рушником. Посоліть, поперчіть з усіх боків.
- Розчавіть зубчики часнику лезом ножа, не потрібно чистити шкірку.
- Покладіть шматок м'яса в жаропрочну форму разом з гілочками розмарину і зубчиками часнику. Змастіть форму 2 ст. л. рослинної олії.
- Поставте форму в розігріту до 200°C духовку на 30 хвилин.
- Готовий ростбіф перекладіть в іншу тарілку або миску і закрийте фольгою на 10-15 хвилин.
- Тим часом приготуйте овочевий компонент салату.
- Промийте листя руколи, відкиньте на друшляк і добре висушіть.
- Болгарські перці очистіть від насіння і наріжте соломкою.
- Помідори черрі наріжте на четвертинки.
- З'єднайте руколу з болгарськими перцями та помідорами, трохи посоліть.
- Заправте оливковою олією і перемішайте.
- Фету розкришіть руками або наріжте ножем, додайте в салат і перемішайте.
- Розкладіть отриманий овочевий салат з сиром по тарілках, трохи поперчіть кожну порцію.
- Ростбиф наріжте скибочками якомога тонше і викладіть їх зверху на кожну порцію салату.
- Полийте кожну порцію салату з ростбіфом бальзамічним оцтом і подавайте до столу без затримок. Смачного!
Доповнення:
Цей салат - ідеальний варіант для освіжаючого літнього обіду або вечері. Він поєднує в собі найкращі смаки якісної яловичини, ароматної руколи та ніжної Фети, надаючи вам відчуття насиченості і задоволення. Що ще важливо, цей салат багатий вітамінами та мінералами, сприяючи вашому здоров'ю. Він також ідеально підходить для тих, хто веде активний спосіб життя і потребує поживних страв. Подайте його на обід або вечерю, і ви точно оціните його неперевершений смак і користь для організму.