Салат із ростбіфом

Салат із ростбіфом
3.8
(7)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 болгарських перця
  • 300-350 г помідорів черрі (10 шт)
  • 200 г сиру Фета
  • пучок руколи (70-80 г)
  • сіль, перець за смаком
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. бальзамічного оцту

Для ростбифу:

  • 500 г вирізки яловичини
  • 4 зубчики часнику
  • 3 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
  • 2-3 гілочки розмарину
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте яловичину і обсушіть її серветками або паперовим рушником. Посоліть, поперчіть з усіх боків.
  2. Розчавіть зубчики часнику лезом ножа, не потрібно чистити шкірку.
  3. Покладіть шматок м'яса в жаропрочну форму разом з гілочками розмарину і зубчиками часнику. Змастіть форму 2 ст. л. рослинної олії.
  4. Поставте форму в розігріту до 200°C духовку на 30 хвилин.
  5. Готовий ростбіф перекладіть в іншу тарілку або миску і закрийте фольгою на 10-15 хвилин.
  6. Тим часом приготуйте овочевий компонент салату.
  7. Промийте листя руколи, відкиньте на друшляк і добре висушіть.
  8. Болгарські перці очистіть від насіння і наріжте соломкою.
  9. Помідори черрі наріжте на четвертинки.
  10. З'єднайте руколу з болгарськими перцями та помідорами, трохи посоліть.
  11. Заправте оливковою олією і перемішайте.
  12. Фету розкришіть руками або наріжте ножем, додайте в салат і перемішайте.
  13. Розкладіть отриманий овочевий салат з сиром по тарілках, трохи поперчіть кожну порцію.
  14. Ростбиф наріжте скибочками якомога тонше і викладіть їх зверху на кожну порцію салату.
  15. Полийте кожну порцію салату з ростбіфом бальзамічним оцтом і подавайте до столу без затримок. Смачного!

Доповнення:

Цей салат - ідеальний варіант для освіжаючого літнього обіду або вечері. Він поєднує в собі найкращі смаки якісної яловичини, ароматної руколи та ніжної Фети, надаючи вам відчуття насиченості і задоволення. Що ще важливо, цей салат багатий вітамінами та мінералами, сприяючи вашому здоров'ю. Він також ідеально підходить для тих, хто веде активний спосіб життя і потребує поживних страв. Подайте його на обід або вечерю, і ви точно оціните його неперевершений смак і користь для організму.